Een brief aan de Japanse minister-president van kapitein Paul Watson

8 juli 2014

Een brief aan de Japanse minister-president van kapitein Paul Watson

Paul Watson, acting as an observer, during Operation Zero TolerancePaul Watson, in de rol van waarnemer tijdens Operation Zero Tolerance

Kapitein Paul Watson, oprichter van Sea Shepherd, schrijft een persoonlijke brief aan de Japanse minister-president Shinzo Abe, tijdens zijn bezoek aan Australië. In de kopie hieronder, vraagt kapitein Watson namens de vrijwilligers van Sea Shepherd uit de hele wereld, "dat Japan zich houdt aan de uitspraak van het Internationale Gerechtshof en dat Japan zowel het moratorium op de commerciële walvisvangst als het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan respecteert."

Kapitein Watson stelt ook dat Sea Shepherd niet zal stoppen met haar niet-aflatende campagne om de walvissen in de Zuidelijke Oceaan te beschermen. "Als de Japanse walvisvloot in 2015 terugkeert naar het walvisreservaat, zullen de schepen en de vrijwilligers van Sea Shepherd eveneens terugkomen om in actie te komen tegen elke onwettige walvisjachtactiviteit."

Deze brief is persoonlijk overhandigd aan minister-president Abe door Peter Whish-Wilson, senator van de Groenen, tijdens een diner voor Australische senatoren en leden van het parlement, in Canberra. Sea Shepherd wacht op een antwoord. (PDF versie van de brief hier beneden)

Sea Shepherd8 juli 2014

Geachte minister-president Shinzo Abe,

Sea Shepherd verzet zich al sinds 2002 tegen de illegale Japanse walvisjacht in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan..

We hebben tien campagnes in de Zuidelijke Oceaan uitgevoerd met onze schepen en hun internationale bemanning bestaande uit vrijwilligers.
Ik ben er trots op dat wij gedurende deze campagnes in staat zijn geweest om het doden van duizenden walvissen te voorkomen en we hebben dat gedaan zonder enig letsel toe te brengen aan een van de Japanse walvisvaarders. Wij geloven in de heiligheid van het leven en dus hebben we nog nooit een ander mens verwond gedurende het bestaan van onze beweging.

Vrijwilligers van Sea Shepherd gaan naar de Zuidelijke Oceaan om de integriteit van het walvisreservaat te verdedigen. Er ligt nu een uitspraak van het Internationale Hof van Justitie dat de Japanse activiteiten in de Zuidelijke Oceaan sinds 1987 onrechtmatig zijn geweest en dat nog steeds zijn. Wij geloven dat deze uitspraak ons verzet tegen de illegale activiteiten van Japan in het afgelopen decennium rechtvaardigt.

Uw regering verklaarde aanvankelijk dat Japan het vonnis zou respecteren. Toch is Japan nu van plan om in 2015 terug te keren naar de Zuidelijke Oceaan om de illegale walvisjacht te hervatten, in weerwil van de uitspraak.

Namens de Sea Shepherd vrijwilligers uit de hele wereld verzoek ik u vriendelijk dat Japan zich aan de uitspraak van het Internationale Gerechtshof houdt en dat Japan zowel het moratorium voor de commerciële walvisvangst als het walvisreservaat de Zuidelijke Oceaan respecteert.

Als de Japanse walvisvloot in 2015 terugkeert naar het walvisreservaat, zullen de schepen en de vrijwilligers van Sea Shepherd ook terugkeren om zich te verzetten tegen de aanhoudende onwettige walvisjacht.

Japan heeft niet op traditionele of andere gronden het recht om walvissen in de Zuidelijke Oceaan te doden. Japan heeft niet het recht om zich op bedreigde vinvissen en bultruggen te richten en Japan heeft geen recht walvissen in het Antarctisch territorium van Australië te doden.

Sea Shepherd is niet anti-Japan. Integendeel, wij hebben heel veel respect voor de Japanse cultuur en tradities en veel Japanse burgers hebben deelgenomen aan onze campagnes.

Het verzet van Sea Shepherd is gebaseerd op het feit dat het onwettig is om deel te nemen aan de commerciële walvisvangst en dat het onwettig is om walvissen in een internationaal erkend walvisreservaat te doden.

Het is niet nodig dat dit conflict blijft voortduren. Het is niet noodzakelijk voor Japan om nog steeds walvissen te doden. In feite gaat de walvisjacht alleen door vanwege subsidies van de Japanse overheid.

In ruil voor het beëindigen van de walvisjacht zal Japan het respect en de bewondering van natuurbeschermers van over de hele wereld winnen.
De walvissen in onze oceanen lijden al eeuwen. Het is tijd voor de mensheid om onze wreedheid tegen het volk van de walvissen te beëindigen. Het is tijd voor de mensheid om het leven en de diversiteit in onze oceanen te respecteren en te beschermen.

Ik zou graag zien dat Japan uitgroeit tot een grote zee-beschermende natie en zijn huidige reputatie als een land, dat van de zee neemt en niets teruggeeft, van zicht afwerpt.

Onze oceaan is stervende, meneer de minister-president. Wanneer de oceaan sterft, zullen wij volgen. We kunnen niet leven op deze planeet met een dode zee.

Ik zou graag een wereld zien waarin Japan een deel is van de oplossing bij het redden van onze oceanen en niet een van de grootste problemen.

Een goed moment om te beginnen, is om te voldoen aan de uitspraak van het Internationale Hof van Justitie en te stoppen met de illegale activiteiten in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan.

Voor onze oceanen en voor de walvissen.

 Paul Watson

Kapitein Paul Waton,

Oprichter (1977) van Sea Shepherd Conservation Society.

 

PDFBrief aan de Japanse minister-president (PDF)

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: