Directeur campagne Cove Guardians, Scott West, toegang tot Japan geweigerd

2 juni 2014

Directeur campagne Cove Guardians, Scott West, toegang tot Japan geweigerd

De dolfijnenmoordenaars willen hun barbaarse slachting wanhopig verborgen houden, hoewel het 'cultuur' en 'traditie' is

Scott West

Directeur campagne Cove Guardian, Scott West
Foto: Sea Shepherd

Leider en campagne-directeur van de Cove Guardians van Sea Shepherd Conservation Society, Scott West, is de toegang tot Japan ontzegd in een poging te voorkomen dat de barbaarse praktijken van de Taiji Visserij Unie - de jaarlijkse moord op duizenden dolfijnen en kleine walvissen - naar buiten komt.

Direct na zijn aankomst in Japan om zich bij de Cove Guardians in Taiji te voegen, werd Scott West tegengehouden en door medewerkers van Immigratie meer dan vier uur ondervraagd. Vervolgens werd hem toegang tot het land geweigerd en werd hij vrijgelaten om naar huis terug te keren.

West kreeg te horen dat hem de toegang werd ontzegd, omdat hij naar verwachting de vissers van Taiji tegen hun wens zou gaan fotograferen. Het is begrijpelijk dat de dolfijnenmoordenaars van Taiji niet gefotografeerd willen worden, terwijl zij hele scholen dolfijnen en walvissen in de moordbaai drijven, waar ze families uit elkaar rukken, sommigen dieren verkopen om als slaaf in gevangenschap te leven en de andere dieren bruut afmaken. Getraumatiseerde dolfijnen en kleine walvissen die in het bloedrode water van de baai zwemmen, vormen geen beeld dat Japan graag aan de wereld wil laten zien.

De Cove Guardians van Sea Shepherd worden regelmatig opgepakt en ondervraagd door de Japanse douane over hun reden om naar het land te komen. Sommigen wordt toegang verleend, anderen worden naar huis gestuurd.

‘De dolfijnenmoordenaars en de regering van Japan blijven claimen dat de jacht in Taiji een oude culturele traditie is. Feit is dat deze barbaarse 'traditie' pas begon in 1969 toen de markt voor dolfijnen in gevangenschap begon te groeien. En deze jacht gaat om dezelfde reden door als waarom deze begon: hebzucht. Als dit een trotse traditie is, waarom probeert Japan dan zo wanhopig te voorkomen dat de Cove Guardians het aan de wereld laten zien?’ zegt Scott West.

De drijfjacht en moord op duizenden dolfijnen, bruinvissen en kleine walvissen komt jaarlijks in heel Japan voor. De bekendste jaarlijkse jacht vindt plaats in Taiji vanaf 1 september en gaat meestal door tot 1 maart het jaar daarop. Sea Shepherd Conservation Society was in 2003 de eerste die het bloedrode water in de moordbaai aan de buitenwereld toonde door het naar buiten brengen van inmiddels iconische geheime filmopnames en foto's van de brute vangst en slacht. Later zette de Oscar-winnende film 'The Cove' opnieuw de spotlights op de jacht, hetgeen internationale aandacht opleverde voor de dolfijnenmoord. Deze dolfijnenjachtpraktijken kwamen ook voor in andere delen van Japan, zoals Futo en de Iki eilanden, maar die zijn inmiddels beëindigd. De aanhoudende massamoorden lieten in die regio’s geen dolfijnen over. Als de jaarlijkse slachtpartij van dolfijnen en walvissen in Taiji doorgaat, zullen ze uiteindelijk ook in de wateren rondom de moordbaai verdwijnen.

Ook al geloven velen dat de film 'The Cove' succesvol een eind maakte aan de jacht, was dat niet het geval. Sinds 2010 stuurt Sea Shepherd middels Operation Infinite Patience jaarlijks Cove Guardians naar Taiji. Ondanks pogingen van de dolfijnenmoordenaars en Japan om het bloedvergieten verborgen te houden, brachten de Cove Guardians de inmiddels beruchte moordbaai telkens weer onder de aandacht van de wereld. Sea Shepherd is de enige groepering op locatie langs de kust van Taiji gedurende het hele zes maanden durende jachtseizoen. Zij maken daarbij live streams om iedere vangst en iedere moord aan de wereld te tonen. De Cove Guardians zullen niet stoppen, voordat de slachting is afgelopen.

 relentless logo

Bezoek onze
Operation Relentless
site

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: