Operatie Relentless redt 784 walvissen

8 april 2014

Operatie Relentless redt 784 walvissen

The Bob Barker arrives home to Williamstown as news breaks we have saved 784 whales

De Bob Barker arriveert in haar thuishaven Williamstown op het moment dat het nieuws
naar buiten komt dat Operatie Relentless 784 walvissen heeft gered van de Japanse walvisvloot.

De walvisvaarders beleefden een van hun drie slechtste jaren ooit en wijten dit aan Sea Shepherd en haar inspanningen om hun stroperij te belemmeren. Koichi Mizutani, woordvoerder van het Japanse agentschap voor de visserij zei dat de walvisvloot "vaak moest vluchten voor de groep en zich daardoor niet bezig kon houden met hun 'onderzoek' (walvisvangst)".

"Ondanks dat het walvisseizoen langer dan ooit duurde en de walvisstropers agressiever waren dan in voorgaande jaren, hebben de niet aflatende inspanningen van de Sea Shepherd bemanning er voor gezorgd dat de walvisvaarders nog geen kwart van hun zelf-toegewezen quotum hebben weten te bereiken. Mijn bemanning en ik vieren vandaag het leven van de 784 walvissen die in vrijheid rondzwemmen in het walvisreservaat op dit moment, als gevolg van Sea Shepherd's directe interventie" aldus kapitein Peter Hammarstedt.

Minke Whale surfaces near Bob Barker Photo: Simon AgerDwergvinvis komt boven bij de Bob Barker
Foto: Simon Ager
“Japans controversiële jacht op walvissen is nu officieel veroordeeld door het Internationale Gerechtshof. Wat Sea Shepherd al jaren heeft gezegd, is nu officieel bevestigd door het hoogste gerechtshof: De Japanse walvisjacht in Antarctica is een commerciële jacht. 251 walvissen zijn door een door de overheid gefinancierde stropersoperatie gedood in een walvisreservaat. Dankzij de enorme inzet van onze kapiteins en bemanning is dit het laagste aantal sinds de start van de illegale walvisjacht onder JARPA II," zei kapitein Alex Cornelissen.

Onlangs oordeelde het Internationale Gerechtshof dat het Japanse walvisprogramma geen wetenschappelijk onderzoek is maar commerciële exploitatie en heeft Japan bevolen om hun Antarctische walvisprogramma te beëindigen. Japan heeft gezegd, dat het de uitspraak zal respecteren en voor het seizoen 2014-2015 geen walvisvloot zal sturen naar het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan.

"De uitspraak van het Internationaal Gerechtshof merkt de Japanse walvisvloot aan als stropers. De illegale acties van deze stropersvloot werden ook deze keer verstoord door Sea Shepherd en hun Operatie Relentless, met als resultaat 784 geredde walvissen. Ondanks de meedogenloze aanslagen van de harpoenschepen, die het leven van de Sea Shepherd bemanning in gevaar brachten, lieten de kapiteins en bemanning zich niet intimideren, ze namen de uitdaging aan en zochten keer op keer de confrontatie met de stropers. vandaag draag ik deze overwinning op aan alle walvissen die we niet hebben kunnen redden en die werden gestroopt in het walvisreservaat. Onze inzet voor de walvissen is vandaag de dag groter en sterker dan ooit te voren en mochten de stropers toch weer terug keren, zal Sea Shepherd hen op volle kracht tegemoet treden," aldus kapitein Sid Chakravarty.

 

 relentless logo

Bezoek onze
Operation Relentless
site

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: