Samenwerking Sea Shepherd Global en Sea Shepherd USA met Guatemala voor anti-stroperij patrouilles

12 februari 2014

Samenwerking Sea Shepherd Global en Sea Shepherd USA met Guatemala voor anti-stroperij patrouilles

De bemanning van het Sea Shepherd schip Brigitte Bardot is in Guatemala om te assisteren bij anti-stroperij patrouilles en om het publiek bewust te maken van de noodzaak om het leven in zee te beschermen.

Crew of Sea Shepherd Vessel the Brigitte Bardot to Assist in Enforcement Patrols,  Spread Conservation Awareness in GuatemalaDe bemanning van de Brigitte Bardot in Guatemala 
Foto: Sea Shepherd
Op 26 januari 2014 hebben Sea Shepherd Global en Sea Shepherd USA een overeenkomst gesloten met ambtenaren van de regering van Guatemala. Sea Shepherd is gevraagd om het Guatemalteekse Ministerie van Visserij te ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van anti-stroperij patrouilles in de stille Oceaan.

De wet in Guatemala beschermt marlijn en andere soorten zeilvissen tegen commerciële exploitatie, maar deze vissen zijn een lucratief doelwit voor stropers in de wateren rond Guatemala. De hulp van Sea Shepherd komt net op tijd, want de bemanning van de Brigitte Bardot kan helpen met patrouilleren tijdens het hoogseizoen voor de stroperij op marlijnen in februari en maart.

De Brigitte Bardot is op 24 januari aangekomen in Puerto Quetzal, Guatemala. Sea Shepherd stelt de Bardot en haar bemanning beschikbaar om de komende weken hulp te gaan bieden bij de patrouilles. De bemanning sluit zich aan bij politieagenten en marine-officieren tijdens hun patrouilles.

Daarnaast zal de Sea Shepherd bemanning het personeel van het Ministerie van Visserij assisteren bij het verzorgen van presentaties op scholen en universiteiten om op deze manier aandacht te vragen voor de gevolgen van stroperij en de noodzaak van het beschermen van onze oceanen.

Het is altijd een doel geweest voor Sea Shepherd Global om meer voet aan de grond te krijgen in Latijns-Amerika. Na de vorming van een Sea Shepherd afdeling in Costa Rica in 2013 blijft de organisatie zich uitbreiden in Midden-Amerika. Sea Shepherd supporters in Guatemala werken momenteel hard aan het oprichten van afdelingen in Guatemala, Honduras en El Salvador. De wereldwijde Sea Shepherd beweging verspreidt zich, nu de noodzaak tot bescherming van onze oceanen duidelijker wordt in Midden-Amerika.

"Sea Shepherd is er trots op dat het de autoriteiten in Guatemala actief kan ondersteunen in hun pogingen om de stroperij in hun wateren te stoppen. Naast deze werkzaamheden ondersteunt Sea Shepherd de overheden van Ecuador (Galapagos-eilanden) en Senegal in hun pogingen om stroperij in hun wateren terug te dringen. Wij juichen deze regeringen toe omdat zij het belang erkennen van de verdediging van onze oceanen om de toekomst van hun land en de planeet zeker te stellen," aldus kapitein Alex Cornelissen, uitvoerend directeur van Sea Shepherd Global.

Voor meer informatie en om het werk van Sea Shepherd in Midden-Amerika te volgen, ga naar : Sea Shepherd Volunteer of Central America on Facebook.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: