Japanse walvisvaarders geven ontsnappingspoging op

10 februari 2014

Japanse walvisvaarders geven ontsnappingspoging op

 

First-Flight-Of-The-Day

De Nisshin Maru en twee harpoenschepen zijn momenteel
omsingeld door de Sea Shepherd vloot.

Foto: Eliza Muirhead

De Japanse walvisvaarders hebben het plan om aan de Sea Shepherd vloot te ontsnappen opgegeven. Na een achtervolging van 36 uur op volle snelheid heeft het fabrieksschip haar vaart verminderd tot 12 knopen.

Rond 13.00 uur Australische tijd (AEDT) verminderde de Nisshin Maru, geflankeerd door de twee harpoenschepen Yushin Maru en Yushin Maru Nr. 2, haar vaart en wijzigde haar koers naar het westen. De Sea Shepherd vloot heeft de walvisvaarders nu omsingeld. De Bob Barker vaart zes zeemijl voor de walvisvaarders uit, de Steve Irwin zes zeemijl ten oosten van de jagers, en de Sam Simon nadert vanuit het zuiden.

Peter Hammarstedt, kapitein van de Bob Barker, zei: ‘De Nisshin Maru is er achter dat ze niet in staat is aan de vastbesloten Sea Shepherd vloot te ontsnappen. Waar ze ook heen proberen te gaan, wij zullen ze volgen, en als ze proberen nog meer walvissen te vermoorden in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan, staan de Sea Shepherdschepen klaar om in te grijpen.’

De Japanse vloot van walvisvaarders probeerde sinds vrijdag 24 januari 20.50 uur AEDT aan de Sea Shepherdvloot te ontsnappen. Dat was de dag dat de Bob Barker de Nisshin Maru vond, en daarmee een halt toeriep aan de illegale walvisjacht in het walvisreservaat.

Sid Chakravarty, kapitein van de Steve Irwin: ‘De afgelopen 36 uur hebben de Sea Shepherdschepen de Nisshin Maru en haar vloot harpoenschepen 600 zeemijl weggejaagd van hun jachtgebied. We beloofden de walvisvaarders te vinden en uit het walvisreservaat te verjagen en dat is ons gelukt. We blijven onvermoeibaar en 'relentless'; we stoppen elke poging en anticiperen op elke beweging die de walvisvaarders maken.’

Chasing-Whaling-Fleet-Radar-Shot

Het konvooi in de Zuidelijke Oceaan – de huidige positie van de Sea Shepherdvloot die de Japanse walvisvaarders omsingelt.
Foto: Tim Watters

 

relentless logo

Bezoek onze
Operation Relentless
site

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: