Nationale Postcode Loterij steunt Sea Shepherd met 900.000 euro

6 februari 2014

Nationale Postcode Loterij steunt Sea Shepherd met 900.000 euro

Alex Cornelissen en Geert Vons ontvangen de check uit handen van Michiel Verboven  Foto: Roy BeuskerAlex Cornelissen en Geert Vons ontvangen de check uit handen van Michiel Verboven  
Foto: Roy Beusker

Op 4 februari werd het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij gehouden in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Drs. Geert Vons, algemeen directeur van Sea Shepherd Nederland, en Alex Cornelissen, Sea Shepherd global executive officer, waren aanwezig bij dit gala. Michiel Verboven, managing director van de Nationale Postcodeloterij, bood het tweetal een cheque van 900.000 euro aan.

302 miljoen euro voor goede doelen dankzij Postcode Loterij
Een belangrijke avond voor 101 goede doelen. De Postcode Loterij maakte bekend dat zij dit jaar een recordbedrag van ruim 302 miljoen euro doneert. Hoogtepunt van het gala was de toekenning uit het Droomfonds aan Peace Parks & het Wereld Natuur Fonds. Zij ontvangen voor hun project ‘Neushoorns zijn goud waard’ 14,4 miljoen euro om in Afrika de neushoorn van de ondergang te redden. Met het Droomfonds maakt de Postcode Loterij nieuwe, moedige en baanbrekende projecten mogelijk. De Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu en minister-president Mark Rutte overhandigden op het Goed Geld Gala de Droomfonds-cheque aan de vertegenwoordigers van Peace Parks en het Wereld Natuur Fonds.

De 2,5 miljoen loterijdeelnemers maken het mogelijk
De miljoenenschenkingen aan goede doelen zijn mogelijk gemaakt door de 2,5 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen gaat de helft naar goede doelen. Dankzij een groeiende loterijopbrengst kan er dit jaar bijna 12 miljoen euro meer aan goede doelen geschonken worden dan het afgelopen jaar.

Over de Nationale Postcode Loterij – de samenleving wint altijd
De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,5 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor 90 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 4 miljard euro aan mens en natuur gegeven. Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska Postkod Lotteriet fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Meer informatie vindt u op: http://www.postcodeloterij.nl/home.htm 

Alle begunstigden van de Nationale Postcodeloterij met eregasten minister-president Mark Rutte en aartsbisschop Desmond Tutu. Foto: Roy BeuskerAlle begunstigden van de Nationale Postcodeloterij met eregasten minister-president Mark Rutte en aartsbisschop Desmond Tutu. Foto: Roy Beusker

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: