Sea Shepherd blokkeert laadhelling van Nisshin Maru: walvisjacht stopgezet

3 februari 2014

Sea Shepherd blokkeert laadhelling van Nisshin Maru : walvisjacht stopgezet

The Steve Irwin and The Bob Barker, sail in formation behind the Nisshin MaruDe Steve Irwin en de Bob Barker, in formatie achter de Nisshin MaruVanaf 17.00 uur lokale tijd vandaag hebben de Sea Shepherd schepen de operaties van de Japanse walvisvloot al zeven achtereenvolgende dagen platgelegd. De schepen van Sea Shepherd bewaken de helling van de Nisshin Maru, waardoor het fabrieksschip niet in staat is walvissen te slachten en het vlees te verwerken.

De kapitein van de Bob Barker, Peter Hammerstedt, zegt: "De primaire strategie van onze Antarctische campagnes is om de laadhelling van de Nisshin Maru te blokkeren, zodat er geen dode walvissen in het drijvende abattoir komen. Dat hebben we bereikt. We zullen de helling van dit stropersschip blijven blokkeren, vasthoudend in onze missie om de walvissen en het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan te verdedigen."

In januari heeft de Sea Shepherd vloot de Nisshin Maru in totaal negen dagen onder controle gehouden en de stropers nog eens twee dagen in de gaten gehouden met de helikopter van de Steve Irwin. Rekening houdend met de driedaagse reis die de walvisjagers nodig hebben gehad om terug te keren naar hun zelfbenoemde jachtterrein nadat ze daar verjaagd waren, kan Sea Shepherd met absolute zekerheid zeggen dat de Japanse walvisvloot in januari minimaal 14 dagen niet in staat is geweest walvissen te doden.

Steve Irwin crewmember, Alistair Allan, raises the Operation Relentless flag, as the ship guards the slipway of the Nisshin MaruAlistair Allan, bemanningslid van de Steve Irwin, hijst de Operation Relentless vlag terwijl het schip de helling van de
Nisshin Maru blokkeert.
Omdat de helft van de maand januari dus al opgeslokt was, en de rest van de maand het toezichtsprogramma van de Australische overheid en de slechte weersomstandigheden de walvisvangst moeilijk, zo niet onmogelijk, hebben gemaakt, was het voor de walvisvloot een desastreuze maand. Januari zou voor de walvisjagers de meest winstgevende maand moeten zijn, maar Sea Shepherd viert januari 2014 als onze meest succesvolle maand in de tien jaar dat we nu het internationaal moratorium op de commerciële walvisvaart uit 1986 handhaven.

Een vroege onderschepping en een aanhoudende achtervolging stelde de Sea Shepherd vloot in staat om de walvisjacht effectief te voorkomen tot ze hun posities konden innemen om de laadhelling van de Nisshin Maru te blokkeren.

Aangezien de walvisjagers op een 'goede' dag gemiddeld 25 walvissen doden, schat Sea Shepherd in dat de inspanningen van Operation Relentless tot nu toe zo'n 350 walvissen het leven hebben gered.

De kapitein van de Sam Simon, Adam Meyerson: "2014 is tot nu toe een uitstekend jaar voor de walvissen. Nu Sea Shepherd een kleine marinevloot heeft, biedt dat ons de flexibiliteit om onze schepen in te zetten om de walvisvloot op te kunnen blijven jagen en het jagen voor onbeperkte tijd onmogelijk te maken. We stoppen niet totdat deze illegale vloot uit het reservaat is verdreven."

Foto's door Tim Watter

 

 

relentless logo

Bezoek onze
Operation Relentless
site

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: