Sea Shepherd drijft de walvisvloot uit elkaar en verjaagt ze uit het gebied van het Antarctisch Verdrag.

10 januari 2014

Sea Shepherd drijft de walvisvloot uit elkaar en verjaagt ze uit het gebied van het Antarctisch Verdrag

 

Nisshin Maru leaving

De Nisshin Maru verlaat het gebied van het Antarctisch Verdrag

Na een achtervolging van 360 zeemijl verdreef de Sea Shepherd vloot het fabrieksschip van de Japanse walvisvloot, de Nisshin Maru, op maandag 6 januari om 16.50 uur (AEDT), uit het gebied van het Antarctisch Verdrag.

Sea Shepherd heeft alle schepen van de Japanse walvisvloot waargenomen en kan bevestigen dat de schepen zich wijd verspreid van elkaar bevinden en dat ze momenteel niet op walvissen jagen. De harpoenschepen bevinden zich honderden zeemijlen uit elkaar. De Nisshin Maru is op de vlucht en kan niet stoppen om in hun zelf-aangewezen jachtgebied walvissen te doden.
De Sea Shepherd schepen Sam Simon en Steve Irwin en de helikopter van de Steve Irwin escorteerden de Japanse walvisvloot voorbij 60 graden ZB en voorbij de noordelijke grens van het gebied van het Antarctisch Verdrag.

De drie Sea Shepherd schepen bevinden zich nog steeds in de Zuidelijke Oceaan en zullen blijven patrouilleren. Mocht de Nisshin Maru proberen terug te keren naar het walvisgebied, dan is Sea Shepherd klaar om ze nogmaals te onderscheppen en hun illegale walvisvangst te stoppen.

De kapitein van de Steve Irwin, Siddarth Chakravarty, zei: "Dit is een optimistisch begin van Operatie Relentless. Binnen anderhalve dag hebben we de hele walvisvloot uit elkaar gedreven”.

De kapitein van de Sam Simon, Adam Meyerson, zei: "deze slag hebben we weliswaar gewonnen, maar de oorlog om het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan zal de komende maanden doorgaan”.

Nisshin Maru_Yushin Maru

De Nisshin Maru en Yushin Maru steken 60 graden ZB noordwaarts over.

GPS helicopter

De GPS van de helikopter geeft de noordelijke grens van het gebied van het Antarctisch Verdrag aan

Alle foto’s gemaakt door Eliza Muirhead

 

relentless logo

Bezoek onze
Operation Relentless
site

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: