Sea Shepherd vindt walvisstropers

8 januari 2014

Sea Shepherd vindt walvisstropers:

BEVESTIGING DAT ER WALVISSEN ZIJN GEDOOD BINNEN HET RESERVAAT

Klik hier voor het filmpje.

 

Nisshin Maru

De Nisshin Maru, het fabrieksschip van de Japanse vloot, vanuit de helicopter

De Sea Shepherd-vloot heeft alle vijf schepen van de Japanse walvisvloot gevonden in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan, inclusief het fabrieksschip, de Nisshin Maru.
De Steve Irwin, de Bob Barker en de Sam Simon zijn in achtervolging van de walvisvloot en drijven de schepen weg uit het door hun voorgenomen jachtgebied. De jacht op walvissen is hiermee hopelijk voor langere tijd stilgelegd.

De helicopter van de Steve Irwin spotte de Nisshin Maru op de coördinaten: 64°44' S, 162°34' W. Dit is in Nieuw-Zeelandse wateren en binnen het internationaal erkende walvisreservaat.

Sea Shepherd heeft beeldmateriaal verzameld van de drie gedode (beschermde) dwergvinvissen die op het dek van de Nisshin Maru lagen toen deze ontdekt werd. Een vierde walvis, waarschijnlijk ook een dwergvinvis, werd net geslacht op het met bloed besmeurde dek.

Jeff Hansen, directeur van Sea Shepherd Australië: “Het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan is besmeurd door de illegale slachting van deze majestueuze dieren. De medogenloze en gewelddadige praktijken van de Japanse walvisstropers zijn barbaars. Niemand zal zich ooit kunnen indenken hoeveel pijn en leed deze speelse en goedaardige reuzen toegebracht wordt, vanaf het moment dat de harpoen explodeert in hun lichaam totdat zij hun laatste adem uitblazen in een zee van hun eigen bloed. Eén ding is zeker: Sea Shepherd zal doen wat nodig is om de walvissen tegen deze pijn te beschermen en hen uit handen van deze Japanse slagers te houden”

Dead minke whales deck

Drie dode (beschermde) dwergvinvissen op het dek van de Nisshin Maru

Sid Chakravarty, kapitein van de Steve Irwin: “Als het voor 'wetenschap' nodig is dat er beschermde dieren op deze brute wijze worden gedood, hun lichaamsdelen afgesneden en met haken en kettingen over het met bloed besmeerde dek worden getrokken en vervolgens de restanten over boord worden gegooid, dan is er geen plek voor die 'wetenschap' in de 21ste eeuw. De Nisshin Maru is een drijvend slachthuis en mag geen plek hebben in een walvisreservaat. Sea Shepherd zal deze valse, wanhopige nepwetenschappers ongenadig terugdrijven naar Tokio.”

De Japanse walvisvloot opereert in de Zuidelijke Oceaan in strijd met het moratorium op commerciële walvisjacht uit 1986. Zij doen dit onder het mom van ‘wetenschappelijk onderzoek’. De Australische overheid heeft Japan inmiddels aangeklaagd over deze kwestie bij het Internationaal gerechtshof in Den Haag. De NIeuw-Zeelandse overheid heeft zich bij Australië aangesloten in juni 2013. De uitspraak van het hof volgt nog.

Peter Hammerstedt, kapitein van de Bob Barker: “Met het voortzetten van hun illegale jachtpraktijken toont de Japanse overheid wederom dat zij internationale wetten en verdragen niet serieus nemen. Terwijl de rest van de wereld geduldig wacht op de uitspraak van het internationaal gerechtshof, gaat Japan gewoon door met deze praktijken. De oneerbare poging van Japan om de wet te omzeilen is een belediging voor alle mensen die zich inzetten om wetten en verdragen na te leven op het gebied van dieren-en milieubescherming."

Deze campagne, geleid door Sea Shepherd Australië, genaamd Operatie Relentless, is Sea Shepherd’s tiende jaarlijkse Antarctische walvisbeschermingscampagne. Tijdens de vorige negen campagnes werden er meer dan 4500 walvissen gered.

Sea Shepherd is de enige organisatie die alles in het werkt stelt om de dieren in het walvisreservaat te beschermen door met directe actie op te treden tegen stroperij door de Japanse walvisvloot.

Dead minke whales deck 2

Drie dode (beschermde) Minke whales op het dek van de Nisshin Maru

bloody deck

Het bebloede dek van de Nisshin Maru.

 Alle foto's door Tim Watters

relentless logo

Bezoek onze
Operation Relentless
site

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: