Gisteren zijn in de Cove tussen de 75 en 80 tuimelaars gevangen: een aantal wordt geselecteerd voor gevangenschap, de rest voor de slacht.

7 januari 2014

Gisteren zijn in de Cove tussen de 75 en 80 tuimelaars gevangen: een aantal wordt geselecteerd voor gevangenschap, de rest voor de slacht.

De beelden zijn nog te zien via het archief van Sea Shepherd Cove Guardian live stream.

http://livestream.seashepherd.org

 bottlenose dolphins in cove

Een grote kudde van tussen de 75 en 80 tuimelaars is gisteren in Taiji, Japan
gevangen en wordt met netten in de Cove vastgehouden

Gisteren is een grote kudde van tussen de 75 en 80 tuimelaars in Taiji, Japan gevangen en wordt met netten in de Cove vastgehouden. Vandaag vindt de selectie plaats. Dat betekent dat de moordenaars de ‘mooiste’ dolfijnen kiezen, die de rest van hun leven in gevangenschap moeten doorbrengen. Zij worden voor vele duizenden dollars per stuk verkocht aan dolfinaria en parken over de hele wereld waar mensen met dolfijnen kunnen zwemmen. De iets minder mooie dolfijnen (degenen met wondjes of littekens) zullen op wrede wijze worden gedood voor menselijke consumptie, ondanks het feit dat het vlees hoge concentraties kwik en andere giftige stoffen bevat. Het Cove Guardian team van Sea Shepherd is ter plaatse in Taiji en zal vandaag live beelden tonen van de selectie en de slachting in de Cove. Zij zijn getuige van het lot van de doodsbange kudde die de hele nacht in de Cove gevangen zat, zonder voedsel of beschutting.
Na de vangst van gisteren konden we zien hoe de moordenaars bij de bassins, met al eerder gevangen dolfijnen, bezig waren dieren bij elkaar te plaatsen om ruimte te maken voor de nieuwe dolfijnen. De grote kudde tuimelaars betekent veel inkomsten voor de moordenaars. De tuimelaar is de door dolfinaria en zeeparken meest gezochte dolfijn. De jonge vrouwtjes zullen gevangen worden gehouden, want met hen kan het best worden gefokt. De kleinste jongen zullen waarschijnlijk in zee worden gedumpt, waar zij zonder bescherming van hun moeder en de kudde niet zullen overleven. De rest van de kudde zal wreed worden geslacht voor het vlees.
Op verschillende plaatsen in Japan worden jaarlijks rond de 20.000 dolfijnen, bruinvissen en kleine walvissoorten gedood. In Taiji begint de jacht jaarlijks op 1 september en gaat meestal door tot eind maart. Vissers jagen hele walvisfamilies de baaien in. Daar worden de dieren genadeloos afgemaakt door een metalen pin in hun blaasgat te slaan om hun ruggengraat te breken. Hierdoor bloeden de dieren langzaam dood en verdrinken ze in hun eigen bloed. Er is geen slachthuis ter wereld waar zo’n onmenselijke, wrede manier van doden is toegestaan.
Bijna niemand wist van de jaarlijkse dolfijnenslachting in Taiji totdat Sea Shepherd – een internationale non-profit natuurbeschermingsorganisatie - in 2003 in het geheim genomen film- en fotomateriaal vanuit de nu beroemde bloedige Cove wereldwijd bekend maakte.

dolphin capture

Vandaag vindt de selectie plaats van de gevangen dolfijnen
Foto: Sea Shepherd.

transfert

Velen van hen worden voor vele duizenden dollars per stuk verkocht aan dolfinaria
en plaatsen waar mensen met dolfijnen kunnen zwemmen over de hele wereld
Foto: Sea Shepherd

 

cove guardian logo

Bezoek onze
Cove Guardians website 
 voor meer informatie.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: