Reality-televisiester Simone Reyes is in Taiji aangekomen om Cove Guardians te helpen

26 december 2013

Reality-televisiester Simone Reyes is in Taiji aangekomen om Cove Guardians te helpen

Televisiester steunt Cove Guardians

Reality-televisiester Simone Reyes

Russell Simmons en Simone Reyes,
de sterren van de op Oxygen TV langlopende televisiehit 'Running Russell Simmons"

Foto: Beth Cocuzzi

Televisiester steunt Cove Guardians
Simone Reyes, reality-televisiester bekend van de serie 'Running Russell Simmons' en toegewijd dierenbeschermer, is in Taiji, Japan, aangekomen om als vrijwilliger de Sea Shepherd Cove Guardians te versterken tijdens operatie Infinite Patience.
Als lid van het Sea Shepherd's Cove Guardian team zal Reyes tien dagen lang de vangst en slachting van hele familiegroepen wilde dolfijnen, zoals ook was te zien in de Oscar-winnende documentaire 'The Cove' (2009), vastleggen en publiceren. Gebruikmakend van fotografie, video en live-stream zal Reyes de misdaden die tegen deze onschuldige zoogdieren worden gepleegd voor het voetlicht brengen. Deze dieren hebben mensen nog nooit iets aangedaan. Sterker nog, er zijn gevallen bekend van dolfijnen die mensen, die in nood verkeerden, hebben gered.
Reyes is al sinds de middelbare school de vrouwelijke rechterhand van amusements-magnaat Russell Simmons. Ze wordt door Simmons zelf vaak liefkozend ' The Boss' genoemd. Als opkomende ster van 'Running Russell Simmons' is Reyes in korte tijd de sensatie van de dierenrechten gemeenschap geworden.

Noodzakelijke aandacht voor slachting Taiji
‘De wreedheden die voortdurend plaatsvinden in de baai van Taiji, moeten internationaal onder de aandacht gebracht worden’, zegt Russell Simmons, voorzitter van Rush Communications. ‘Ik ben er zeker van dat Simone's aanwezigheid deze kwestie weer in de spotlights zet en hopelijk zal dit leiden tot een einde van de slachting.’
De slachting van 20.000 dolfijnen, bruinvissen en kleine walvissen is in Taiji, Japan, een jaarlijks terugkerend fenomeen dat op 1 september start en meestal doorgaat tot maart van het volgende jaar. Vissers drijven hele families kleine walvisachtigen ondiepe baaien in waar ze genadeloos worden gestoken met een metalen spies door het spuitgat om de ruggengraat te beschadigen waarna de dieren verdrinken. Het doden gebeurt op extreem inhumane wijze. De dood komt vaak niet direct voor deze intelligente en sociaal complexe zoogdieren, waarvan wetenschappers zeggen dat ze tot de slimste dieren op de planeet behoren. De dolfijnen moeten toezien hoe hun familieleden een voor een worden gedood, totdat zij zelf aan de beurt zijn om een barbaarse, zeer pijnlijke dood te sterven, waarbij zij in hun eigen bloed verdrinken.
De jaarlijkse dolfijnenslachting in Taiji was tot 2003 vrijwel onbekend. Toen gaf Sea Shepherd in het geheim verkregen beeldmateriaal en foto’s vrij, die de nu beruchte 'Cove' lieten zien. Tot op de dag van vandaag is de publieke verontwaardiging groot maar de roep om deze wreedheden te stoppen, blijkt bij de Japanse regering aan dovemans oren te zijn gericht. Door het documenteren van de slachting en het creëren van bewustzijn over dit onderwerp door middel van video, foto's, blogs en media-aandacht hopen de Cove Guardians van Sea Shepherd de wereld te verenigen om een einde te maken aan een van de wreedste jachtpraktijken op aarde.

Link met zeedierenparken
Tot nu toe zijn dit seizoen negen familiegroepen dolfijnen (grienden behoren tot de dolfijnen familie) de baai van Taiji ingedreven. Van deze groepen zijn 46 dieren levend gevangen voor de verkoop aan zeeparken en bedrijven die zwemmen-met-dolfijnen organiseren, 91 dieren zijn gedood voor menselijke consumptie en 7 dolfijnen, die stierven als gevolg van de stress die gepaard gaat met de jacht, zijn later aangespoeld. Eerder deze week legden de Cove Guardians van Sea Shepherd vast hoe een grote groep tuimelaars werd gevangen. Dit is dezelfde soort dolfijn die in de jaren '60 beroemd werd door de televisieserie 'Flipper'. Na een nacht in een kleine baai opgesloten te hebben gezeten, hebben trainers 12 dolfijnen geselecteerd voor gevangenschap, waarna de rest is gedood voor menselijke consumptie. Onze vrijwilligers zagen hoe trainers met de moordenaars samen werkten om de 'mooiste' (de best verkoopbare) dolfijnen te selecteren voor gevangenschap. De Cove Guardians hebben zelfs beeldmateriaal van een vrouwelijke trainer die helpt de lijken van de gedode dolfijnen naar het slachthuis te brengen. Dit is dus weer een bewijs dat de dolfijnenslachting in Taiji en de zeezoogdieren-industrie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
‘We zijn vereerd en blij om Simone bij de Cove Guardians te kunnen verwelkomen’, zegt Melissa Sehgal, leider van de Cove Guardians. ‘Ze is een sterke en toegewijde stem voor de dieren en wij weten dat haar passie en aanwezigheid de wreedheden in Taiji wereldwijd in de spotlights zullen zetten.’

Reyes blijft tien dagen

Reyes blijft tien dagen in Taiji om de onmenselijke vangst en slachting van
hele familiegroepen wilde dolfijnen te documenteren en onder de aandacht te brengen

Foto: Beth Cocuzzi

 cove guardian

Bezoek onze
Cove Guardians website 
 voor meer informatie.

 

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: