De Sea Shepherd vloot vertrekt voor Operatie Relentless

23 december 2013

De Sea Shepherd vloot vertrekt voor Operatie Relentless

De Sea Shepherd vloot is vertrokken voor de tiende Antarctische walviscampagne: Operatie Relentless

Jeff Hansen

Jeff Hansen, directeur van Sea Shepherd Australië,
en kapitein van de Steve Irwin, Siddarth Chakravarty,
bij de persconferentie in Melbourne. Foto: Simon Ager

Vanochtend verzamelden vrienden, familie en Sea Shepherd aanhangers zich bij de basis van Sea Shepherd Australië in Williamstown, en aan de Elizabeth Street Pier in Hobart om afscheid te nemen van de bemanning vande Steve Irwin, de Sam Simon, en de Bob Barker toen de schepen vertrokken voor Sea Shepherd's tiende Antarctische walviscampagne, Operatie Relentless.

Vorig jaar had de Sea Shepherd vloot succes bij het tegenhouden van de Japanse walvisvloot, waardoor 932 walvissen gered zijn. In de negen voorgaande Antarctische walviscampagnes, heeft Sea Shepherd meer dan 4.500 beschermde walvissen gered van illegale slachting.
In de laatste tien jaar heeft Sea Shepherd veel steun gekregen van mensen uit de hele wereld, met name uit Australië, al jarenlang een thuis voor de Sea Shepherd vloot.
Directeur van Sea Shepherd Australië, Jeff Hansen: 'De bemanning op deze schepen neemt de hoop en verwachtingen van mensen vanuit de hele wereld met zich mee, van allen die wensen dat er een eind komt aan deze slachting.'

Kapitein van de Bob Barker, Peter Hammarstedt uit Zweden: 'Het vertrek van de Japanse stropersvloot is een belediging voor de internationale gemeenschap die geduldig wacht op de uitspraak van het internationaal gerechtshof in Den Haag. Sea Shepherd zal nu, alweer, als enige naar het zuiden vertrekken om recht en orde in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan te herstellen.'

Press conference

Kapitein van de Bob Barker, Peter Hammarstedt, en
campagneleider voor Operatie Relentless, Bob Brown, bij de persconferentie in Hobart.
Foto: Eliza Muirhead

Kapitein van de Steve Irwin, Siddarth Chakravarty uit India: 'De koers van de Steve Irwin leidt rechtstreeks naar het zuiden. Binnen een week zullen mijn bemanning en ik ons tussen onze geliefde cliënten bevinden, de walvissen. We zullen niet terugkeren tot de rust en vrede is teruggekeerd in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan.'

Dit jaar zullen meer dan honderd Sea Shepherd vrijwilligers uit 24 verschillende landen wederom het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan bewaken en ervoor zorgen dat het verbod op de commerciële walvisvangst uit 1986 wordt nageleefd.

Directeur van Sea Shepherd Global, Alex Cornelissen uit Nederland zegt: 'We zullen de walvisjagers hetzelfde behandelen als alle andere stropers die we in onze wereldwijde campagnes tegenkomen: meedogenloos (relentlessly).'

Operatie Relentless persconferentie

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: