Klaar voor de start? Natuurbehoud in actie: Sea Shepherd lanceert videowedstrijd Taiji!

9 december 2013

Klaar voor de start? Natuurbehoud in actie: Sea Shepherd lanceert videowedstrijd Taiji!

Sea Shepherd kondigt met trots haar 'From the Cove to Captivity' videowedstrijd aan!

David Scott

Dit is jouw kans om te helpen de dolfijnen en kleine walvissen van Taiji te beschermen.
Foto: Sea Shepherd

Sea Shepherd kondigt met trots haar 'From the Cove to Captivity' videowedstrijd aan! Dit is jouw kans om te helpen de dolfijnen en de kleine walvissen van Taiji te beschermen.

Ieder jaar worden van september tot maart duizenden wilde dolfijnen en kleine walvissen (grienden behoren tot de dolfijnenfamilie) de ondiepe wateren van de beruchte moordbaai ('The Cove') in Taiji ingedreven. De meeste dieren worden afgeslacht en sterven al zwemmend in hun eigen bloed en dat van hun familieleden. De rest wordt veroordeeld tot een grimmig leven in gevangenschap - kunstjes uitvoeren voor dode vis en eindeloos cirkels zwemmen in een klein bassin. Van de bijna 1500 dolfijnen die de Cove in werden gedreven tijdens de drijfjachten in 2012-2013, werden er ongeveer 900 gedood en ongeveer 250 gedwongen tot een leven in gevangenschap. Dit is geen leven. Ze zullen nooit meer vrijheid kennen. Ze zullen hun familie of de oceaan nooit meer zien. Nooit meer.

Wij hebben jouw hulp nodig om deze onmenselijke acties wereldkundig te maken! Maak een korte video - in het Engels of Japans - die laat zien wat er gebeurt met dolfijnen en kleine walvissen in Taiji, en jouw werk zou op de officiële website van de Sea Shepherd Conservation Society en sociale media getoond kunnen worden. Bovendien maak je kans op geweldige prijzen! En wat nog belangrijker is: JIJ kunt een rol spelen in het openbaar maken van deze wreedheden en helpen ze te beëindigen.

Je filmpje moet de grimmige waarheid blootleggen over de brutale afslachting van dolfijnen in Taiji en de daarmee samenhangende internationale handel in gevangen dolfijnen. Je opdracht is om dit te doen zonder het gebruik van scheldwoorden, racisme, of directe aanvallen op personen en bedrijven. Wees creatief, origineel, maak geen inbreuk op rechten van derden, en zorg ervoor dat je video niet langer dan drie minuten duurt.

Een panel van filmmakers zal de inzendingen beoordelen. Er worden twee winnaars en twee runner-ups geselecteerd: een winnaar en een runner-up in het Engels en een winnaar en een runner-up in het Japans. Deze video's zullen op de officiële Sea Shepherd Conservation Society website en sociale media worden geplaatst. De makers van de winnende video's winnen elk 350 Amerikaanse dollar en een Sea Shepherd prijzenpakket, met daarin Cove Guardian t-shirts die door de Cove Guardians van 2013-2014 zijn getekend. Elke runner-up wordt beloond met een Sea Shepherd prijzenpakket, waarin onder andere een Cove Guardian t-shirt dat door de Cove Guardians van 2013-2014 is getekend.

'We denken dat deze wedstrijd een geweldige manier is om onze supporters van over de hele wereld hierbij te betrekken,' zei Melissa Sehgal, Cove Guardian leider. 'Niet iedereen is in staat om naar Taiji te komen, maar mensen willen nog steeds deze dolfijnen verdedigen. Dit is een manier waarop iedereen kan meedoen,' voegde ze eraan toe.

Dus pak je videocamera en aan de slag! Je hebt tot 1 januari 2014 om je video in te dienen. Inzendingen vanuit elk land in de wereld komen in aanmerking, maar de video's moeten in het Engels of Japans zijn geproduceerd. Per persoon is slechts een inzending toegestaan en deze moet samen met een volledig ingevuld aanmeldingsformulier aanmeldingsformulier worden opgestuurd. Lees hier de volledige wedstrijdregels en voorschriften en neem ook even een kijkje bij de video's van Cove Guardians veteranen Melissa en Izumi. Wij zijn benieuwd hoe jouw creativiteit in actie komt!

 

Cove guardians

Bezoek onze
Cove Guardians website 
 voor meer informatie.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: