Herdenking voor kunstenaar en natuurbeschermer Stephen Watson

18 september 2013

Herdenking voor kunstenaar en natuurbeschermer Stephen Watson

De Stephen Watson Memorial muurschildering wordt tijdens het weekend van 30 augustus in London, Ontario (Canada) op het Artfusion Fest 3 met veel spektakel onthuld.

De Stephen Watson Memorial muurschildering wordt tijdens het weekend van 30 augustus in London, Ontario (Canada) op het Artfusion Fest 3 met veel spektakel onthuld. Dit driedaagse feest biedt naast de onthulling van de muurschildering ook live muziek, live schilderen, verkoop van handgemaakte producten en de Enchantment under the Sea Dance.

Stephen Watson, de jongere broer van Sea Shepherd oprichter Paul Watson, stierf op 29 augustus 2012 aan longkanker. Sinds de oprichting van de organisatie in 1977 was hij actief betrokken bij Sea Shepherd. Stephen was een getalenteerde kunstenaar en hij wilde dat zijn werken het belang van oceaanbescherming zouden onderstrepen. Hij schonk veel van zijn kunstwerken aan organisaties die de oceaan beschermen, waaronder aan Sea Shepherd om te veilen tijdens evenementen.

De muurschildering genaamd 'Octopus Garden 2' was het laatste kunstwerk dat Stephen maakte voordat hij overleed. Een kunstenaarscollectief, opererend onder de naam Artfusion, heeft in haar vrije tijd Stephens laatste schilderij tot leven gebracht als muurschildering op bijna 3000 m2 van een gebouw in het hart van London, Ontario.

Sea Shepherd supporters die in de buurt zijn van London, Ontario, zijn van harte welkom om Artfusion Fest 3 bij te wonen en zo het leven en het werk van Stephen Watson te eren. Directeur van Sea Shepherd USA, Susan Hartland, zal tijdens het evenement een korte toespraak houden. Kom langs en begroet Susan, bekijk de spectaculaire muurschildering en huldig deze bevlogen en getalenteerde artiest die zoveel om de oceanen gaf. Meer informatie over het evenement kun je vinden op http://www.swmm.ca/

Octopus Garden 2

Octopus Garden 2 was het laatste kunstwerk gemaakt door Stephen voordat hij overleed.
Foto door: http://www.swmm.ca/

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: