Sea Shepherd en de Galapagos

14 september 2013

Sea Shepherd en de Galapagos

De Galapagos is een echt paradijs, een van de laatsten op aarde

Ongeveer 960 kilometer voor de kust van Ecuador ligt de Galapagos-archipel, over de hele wereld beroemd om zijn unieke plant- en diersoorten.

Sea Shepherd heeft de Galapagos altijd beschouwd als een van 's werelds laatste ongerepte wildernissen. Maar zelfs in dit afgelegen deel van de wereld wordt door de menselijke invloed een zware tol geëist van dit fragiele ecosysteem. Sea Shepherd beschouwt de Galapagos als een doorlopende campagne en misschien wel als een van de belangrijkste in onze geschiedenis en voor de overleving van het menselijk ras. Immers, als we iets zo unieks als de Galapagos-eilanden niet kunnen beschermen, zijn we als soort ten dode opgeschreven.

Galapagos team van Sea Shepherd

Galapagos team van Sea Shepherd
Foto: Sea Shepherd/Tim Watters

In deze korte film, die werd geproduceerd in 2011, presenteren wij u het werk dat wij hebben gedaan om te helpen bij de bescherming van het Galapagos zeereservaat en het daarin aanwezige leven.

"Sea Shepherd Galapagos gebruikt een scala aan tactieken om illegale visserij en stroperij binnen het Galapagos Nationaal Park te bestrijden. Sinds 1999, toen de beheerders van het Nationaal Park ons voor het eerst uitnodigden om hen te helpen bij de bescherming van het Galapagos zeereservaat, is onze aanwezigheid van grote invloed. We hebben geholpen bij de aanhouding van stropers; voorzagen de lokale autoriteiten van essentiële apparatuur om de resultaten van hun werk te verbeteren; we hielpen hen bij de vervolging van stropers en smokkelaars; begonnen met de eerste getrainde honden-eenheid in Latijns-Amerika om illegale smokkelaars van wilde dieren op te sporen en nog veel meer.

Ons werk is een constante strijd om ons aan te passen aan de steeds veranderende stroperij- en smokkeloperaties binnen het Galapagos zeereservaat. Wij proberen voortdurend om de criminele elementen, die proberen deze prachtige plek te vernietigen, een stap voor te blijven. De Galapagos is een waar paradijs, een van de laatste op deze planeet en wij blijven alles doen wat we kunnen om de endemische soorten (soorten die alleen hier voorkomen) te beschermen. Deze korte video is een samenvatting van het werk dat wij hebben gedaan in de afgelopen vijf jaar en wat wij vandaag nog steeds doen," zei kapitein Alex Cornelissen, directeur Sea Shepherd Global en directeur Operations Sea Shepherd Galapagos.

Klik hier voor de film "Sea Shepherd en de Galapagos".

Gevolgen van het illegaal ontvinnen van haaien

Gevolgen van het illegaal ontvinnen van haaien
Foto: Sea Shepherd/Tim Watters

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: