Jonge milieubeschermer begint aan Australische schooltour van zeven maanden om honderden nieuwe 'milieukampioenen' te vinden

10 september 2013

Jonge milieubeschermer begint aan Australische schooltour van zeven maanden om honderden nieuwe 'milieukampioenen' te vinden

In juni begon de jonge mileubeschermer Nicole McLachlan, Taiji Cove Guardian-veteraan, aan een tour van zeven maanden langs de kust van Australië in een poging om leerlingen en studenten aan basisscholen, middelbare scholen en universiteiten.....

In juni begon de jonge mileubeschermer Nicole McLachlan, Taiji Cove Guardian-veteraan, aan een tour van zeven maanden langs de kust van Australië in een poging om leerlingen en studenten aan basisscholen, middelbare scholen en universiteiten te inspireren om 'Champions for Change' (Kampioenen voor Verandering) te zijn. Sea Shepherd Australië kondigt met trots de jeugdcampagne van 2013 en de samenwerking met Nicole aan.

Jong en gemotiveerd
Nicole is begin twintig en zal van juni tot december op reis gaan om scholen, universiteiten en evenementen in bijna elke staat te bezoeken en daar haar visie voor een duurzamere toekomst voor oceaandieren te schetsen. Ze deelt hierbij enkele van haar eigen ervaringen aan de 'frontlinies' van de mariene milieubescherming uit haar tijd bij de Sea Shepherd Conservation Society en moedigt leerlingen en studenten die een passie hebben voor milieubescherming om als 'kampioen' zelf een lokaal milieu-initiatief op te zetten. Daarnaast wil Nicole fondsen werven en aandacht vragen voor Sea Shepherd Australië tijdens haar reis door het land.

Nicole McLachlan

Nicole McLachlan
foto: Champions for Change

De Nicoles
‘Sunsuper’s Champions for Change’ is een project dat is opgezet om een nieuwe generatie te stimuleren met behulp van een programma dat jongeren meer bewuste keuzes binnen hun lokale gemeenschap wil laten maken. Nicole werkt samen met de jonge innovator Nicole Gibson, die tijdens de tour sociale kwesties onder Australische jongeren aanpakt. Samen zullen de jonge vrouwen presentaties geven op meer dan 250 scholen en evenementen door het hele land.

Nicole heeft wereldwijd jongeren betrokken bij mariene milieubescherming. Ze heeft meer dan zeven maanden doorgebracht in Taiji, Japan, tijdens drie campagnes van Operatie Infinite Patience, drie jaar gewerkt als mariene specialist en reisleider op Lady Elliot Island in Australië's Great Barrier Reef, en gefilmd en milieubeschermingswerk gedaan in het zuiden van de Grote Oceaan en in Micronesië.

Haar presentatie en facultatieve interactieve workshop voor geïnteresseerde studenten is bedoeld om jongeren met een passie voor het milieu te helpen en om studenten te steunen bij het doorvoeren van veranderingen binnen hun eigen school en gemeenschap. Studenten die ervoor kiezen om te participeren in het project krijgen een gratis mentoraat met 'de Nicoles' aangeboden om de doelen te behalen die ze voor zichzelf en hun kleine groep medestudenten hebben gesteld. Daarnaast hebben ze aan het eind van 2013 de kans een beurs van 5000 Australische dollars te winnen om een lokaal project te starten, dankzij de grootste sponsor van de campagne, Sunsuper.

Motivatie
'We willen niet alleen studenten voorlichten, maar ze ook aanmoedigen om hun eigen passie te volgen en om de moed te hebben om zelf veranderingen door te voeren. Dankzij doorlopende steun en advies betekenen honderden jonge 'Champions for Change' mogelijkerwijs ook honderden milieubeschermingsprojecten die landelijk effect hebben. Het is spannend om te bedenken wat er allemaal bereikt kan worden!' zegt McLachlan.

De door Sea Shepherd Australie gedoneerde touringcar

De door Sea Shepherd Australie gedoneerde touringcar
foto: Champions for Change

Nicole spreekt op Pottsville Beach Public School

Nicole spreekt op Pottsville Beach Public School
foto: Champions for Change

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: