Het Sea Shepherd Unlimited Outrigger Team: Roeien voor het goede doel

31 juli 2013

Het Sea Shepherd Outrigger Team: Roeien voor het goede doel

De uitdaging

Sea Shepherd kano Sea Shepherd kano
Foto: Deborah Bassett / Sea Shepherd
Van 12 tot 14 juni heeft Sea Shepherd deelgenomen aan de tweede jaarlijkse Olamau Race op het grote eiland Hawaii in de Amerikaanse staat Hawaii, en werd daar 14e van de 19 teams — een goed resultaat voor Sea Shepherds inwijding in de roeiwereld! De Ultimate Unlimited Outrigger Canoe Challenge is een 100 mijl lange, drie dagen durende kanorace over ruig oceaangebied. Het Sea Shepherd Outrigger (uitlegger-kano - red.) team van 2013, georganiseerd door Sea Shepherd Hong Kong en Sea Shepherd Hawaii, bestond uit roeiers van 2 wedstrijdroeiclubs in Hong Kong — de Victoria Recreation Club (VRC) en de Lantau Boat Club (LBC). De internationale ploeg, afkomstig uit 7 verschillende landen, bestaat uit competitieve en gepassioneerde roeiers die hebben deelgenomen aan vele competities over de hele wereld waaronder in Hawaii, Californië, Tahiti, Australië, Guam, Singapore en China.

Het doel

De teamleider van LBC, Kevin Kelly, zei; "Als watersporters met liefde voor de oceaan wilden we onze deelname aan de Olamau Race om meer laten gaan dan alleen de wedstrijd, vandaar onze samenwerking met de meest effectieve organisatie ter wereld op dit gebied, de Sea Shepherd Conservation Society."


Met de recente oprichting van Sea Shepherd Hawaii en onze nieuwste campagne, operatie Reef Defense, kwam de wedstrijd op een goed moment om bewustzijn over de lokale problemen te vergroten — in het bijzonder de bescherming van Hawaii's koraalriffen, die momenteel lijden onder het massaal onttrekken van flora en fauna op de riffen ten behoeve van de aquarium handel. Hawaii, de op twee na grootste exporteur van rifdieren ter wereld, verliest ruim 1 miljoen dieren per jaar aan deze zeer schadelijke en wrede handel. Hawaii's riffen zijn beperkt in omvang en lijden zichtbaar door de uitbuiting door de aquariumhandel.

 

Team Sea Shepherd roeit langs de ruige kustlijn van HawaiiTeam Sea Shepherd roeit langs de ruige kustlijn van Hawaii
Foto: Deborah Bassett / Sea Shepherd

De motivatie

Olamau-bestuurder en tegenstander van de aquariumhandel Mike Nakachi, voegde toe; "We waren blij met de deelname van Sea Shepherd aan de Olamau Race dit jaar. We staan volledig achter de missie van Sea Shepherd en hebben meer groeperingen nodig die dapper genoeg zijn om een vuist te maken voor wat juist is. Sea Shepherd is niet bang om een grens te trekken. Van de verdediging van de grootste roofdieren in zee tot de tropische rifvissen hier in onze achtertuin — het gaat om het beschermen van het hele ecosysteem. De natuur hier in Hawaii kan niet onbeperkt geplunderd worden, en wat de aquariumverzamelaars doen met het ecosysteem van onze riffen is bijzonder destructief.

Aangezien de meerderheid van het team afkomstig is uit Hong Kong, het centrum van de haaienvinnen-industrie, waren de teamleden ook gemotiveerd om het bewustzijn te vergroten over de voortdurende inspanningen van Sea Shepherd om deze wrede praktijk te stoppen. Met meer dan 100 miljoen haaien die jaarlijks worden gedood, heeft het toproofdier van de oceaan nu meer dan ooit bescherming nodig.


Directeur Sea Shepherd Hong Kong, Gary Stokes: "Toen de mannen van LBC naar me toe kwamen en zeiden dat ze de campagnes van Sea Shepherd meer bekendheid wilden geven tijdens hun deelname aan de Olamau, zag ik dit als een mogelijkheid voor een geweldige samenwerking. Naast het haaienvinnenprobleem wilden ze ook de Reef Defense campagne, die recent is gestart in Hawaii, onder de aandacht brengen. Ik ben zo trots op wat het team heeft bereikt. Olamau is de 'Formule 1' van het roeien en ze hebben de oceanen briljant vertegenwoordigd!"

Dankbetuiging

Sea Shepherd wil een hartelijke 'aloha' en dankbetuiging sturen aan het complete team, dat ook bijzonder gul 50% van de opbrengst van hun persoonlijke fondsenwerving heeft gedoneerd aan de rif- en haaiencampagnes van Sea Shepherd. We kijken ernaar uit om in de toekomst weer te roeien met jullie — Mahalo nui loa!

Door Deborah Bassett, Sea Shepherd Hawaii/Reef Defense campagneleider

Team Sea Shepherd viert feest bij de finishTeam Sea Shepherd viert feest bij de finish
Foto: Sea Shepherd

Sea Shepherd kanoteam tijdens de Olamau Race 2013, HawaiiSea Shepherd kanoteam tijdens de Olamau Race 2013, Hawaii
Foto: Sea Shepherd

Olamau routekaart - 3 dagen,100 mijlOlamau routekaart - 3 dagen,100 mijl
Foto: Sea Shepherd

Reef Defense
Bezoek onze
Operatie Reef Defense
site voor meer informatie.
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: