Na een jaar in ballingschap zal Sea Shepherd oprichter kapitein Paul Watson het publiek live op de radio toespreken.

14 juli 2013

Na een jaar in ballingschap zal Sea Shepherd oprichter kapitein Paul Watson het publiek live op de radio toespreken.

Kapitein Paul Watson geeft een exclusief radio-interview aan Jani Schulz, voorzitter van Rainforest Radio

Kapitein Paul WatsonKapitein Paul Watson is een beschermer van de zee, pleitbezorger voor de rechten van dieren, Canadees schrijver en oprichter van de Sea Shepherd Conservation Society, een non-gouvernementele organisatie voor de bescherming van zeehonden, dolfijnen, walvissen, haaien, zeeschildpadden en andere zeedieren.
 
Watson, lid van de Sea Shepherd organisatie die is toegewijd aan het behoud van het zeemilieu, wordt gezocht voor diverse beschuldigingen, zoals het in gevaar brengen van een Costa Ricaans schip dat illegaal haaien aan het ontvinnen was in de wateren van Guatemala. Na toestemming van de autoriteiten van Guatemala wilde Sea Shepherd het schip naar de haven escorteren wegens het breken van de wet. In 2002 werd kapitein Watson in Costa Ricaanse wateren door de kustwacht aangehouden vanwege deze ondersteuning van de Guatemalteekse autoriteiten. Kapitein Watson werd uiteindelijk vrijgelaten en men liet de beschuldigingen vallen. Toen het incident zich voordeed in 2002 was kapitein Watson ironisch genoeg op weg naar Costa Rica's Cocos Eiland, op uitnodiging van de Costa Ricaanse regering, om te helpen de wateren rondom deze mariene schat van Costa Rica te verdedigen.

In april 2012, tien jaar na het incident, werd kapitein Paul Watson gearresteerd in Duitsland en op borgtocht vrijgelaten in afwachting van uitlevering aan Costa Rica, vanwege de beschuldigingen die tien jaar eerder waren verworpen. Nadat de borgsom in Duitsland was betaald vaardigde Japan ook een arrestatiebevel uit, voor beschuldigingen die vergelijkbaar waren met de beschuldigingen van Costa Rica. Watson verbeurde zijn borgtocht echter en verliet Duitsland uit angst weer gevangen te worden gezet en vermoord te worden door de Japanners vanwege zijn succesvolle inspanningen om de illegale walvisjacht van de Japanse vloot te vertragen. Meerdere malen uitte de Canadees de vrees dat de Costa Ricaanse actie in Duitsland gewoon een truc was om hem later uit te kunnen leveren aan de Japanse autoriteiten. Veel milieugroeperingen waren het niet eens met het arrestatiebevel dat was uitgevaardigd door Costa Rica, omdat de natuurbeschermer wordt beschouwd als een 'legendarische activist' en een 'redder van onze oceanen'.

Watson is actief op sociale netwerken, maar zijn verblijfplaats is onbekend. Dit zal kapitein Watson er echter niet van weerhouden het publiek toe te spreken in zijn eerste live-interview sinds zijn ontsnapping uit Duitsland in 2012. Volgens Schulz zal kapitein Paul Watson de wereld toespreken over zijn ervaringen: zijn verleden, zijn heden, zijn toekomst, zijn hoop en dromen voor Costa Rica, zijn gevoelens over de dood van Jairo Mora Sandoval en zijn gedachten over hoe wereldwijde samenwerking onze oceanen kan redden. Schulz benadrukt ook dat kapitein Paul Watson ermee heeft ingestemd zeer lastige vragen te beantwoorden, ingezonden door de internationale gemeenschap door middel van sociale media, e-mails en telefoontjes. Het interview met kapitein Paul Watson is hier te horen:latalkradio.com

Kapitein Paul Watson - Oprichter van Sea Shepherd

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: