Joe Perry en Steven Tyler van Aerosmith bundelen hun krachten met Sea Shepherd ter bescherming van de oceanen

2 juli 2013

Joe Perry en Steven Tyler van Aerosmith bundelen hun krachten met Sea Shepherd ter bescherming van de oceanen.

De ‘vrijheidsstrijders’ van Sea Shepherd eren Joe Perry en Steven Tyler aan boord van de Sea Shepherdschepen in Melbourne

Onlangs had de Sea Shepherdbemanning de eer gastheer te mogen zijn voor twee van de grootste rocklegendes, Joe Perry en Steven Tyler van Aerosmith. Zij bezochten de Sea Shepherdvloot in Williamstown, Melbourne, Australië.

Steven en Joe kregen een uitgebreide rondleiding op drie van de Sea Shepherdschepen, de Sam Simon, de Bob Barker en de Steve Irwin, die momenteel aangemeerd zijn in Sea Shepherds nieuwe basis in Williamstown. Tijdens de lunch spraken de bemanningsleden met Steven en Joe over de bescherming van het zeemilieu en over de verschillende campagnes, vlak nadat ze in een van de snelle boten die gebruikt worden om illegale Japanse harpoenschepen te achtervolgen, een ritje hadden gemaakt.

Andrea Gordon, scheepsmanager van de Bob Barker, verklaarde: ‘Het bezoek van Steven en Joe was een geweldige ervaring voor de bemanning na Operatie Zero Tolerance. De bemanning was geraakt door hun bemoedigende woorden, hun passie en steun voor het werk van Sea Shepherd. 'Door belangeloos op te komen voor het zeeleven, brengen ze de ernstige toestand van onze oceanen onder de aandacht, en dat is hard nodig,’ verklaarde Steven Tyler. ‘Het water en de oceanen zijn onbekend terrein voor de mens. Men weet niet eens wat een schoonheid er onder het wateroppervlak ligt, en slechts weinigen zien dit met een duikbril en snorkel, maar de zeeën worden onherroepelijk doodgevist. De wateren in Lake Sunapee, in New England, zijn al geheel uitgeput, de kikkers zijn verdwenen, de bijen in de omgeving verdwijnen. Ik had het geluk dat ik een huis in Maui kon kopen, met de koraalriffen recht voor mijn huis. Ik woon in Ahihi Bay, waar een visreservaat is, maar de riffen zijn aan het verdwijnen. Het is een heel fragiel ecosysteem, als er iets in misgaat, heeft dat overal invloed op. Alles is met elkaar verbonden.’ vertelde Joe Perry. ‘Ik hoorde altijd over Malibu en over alle filmsterren die daar leven, maar toen kwam ik erachter dat je een tetanusinjectie nodig hebt als je daar wilt zwemmen. Weet je, dat is behoorlijk fout. Er bestaan wel wetten, maar zoals we allemaal weten worden de meeste regeringen aangestuurd door grote bedrijven. Er valt niet genoeg geld mee te verdienen voor de verschillende landen om walvissen en vissen te beschermen. Pas als het hen in hun portemonnee raakt gaan ze misschien iets doen, maar op dit moment is het aan mensen als jullie, de echte burgerwachten, om de koe bij de horens te vatten en te doen wat er gedaan moet worden. Jullie riskeren je leven voor iets waar je in gelooft. Ik heb net een nummer geschreven over hoe iemand voor de één een vrijheidsstrijder is, en voor de ander een terrorist. Jullie zijn vrijheidsstrijders en het is geweldig om jullie te leren kennen. We zullen jullie helpen zoveel we kunnen.’

Op 4 mei mocht de Sea Shepherdbemanning als VIP’s het concert van Aerosmith in de Rod Laver Arena in Melbourne bijwonen. Het optreden in Melbourne hoorde bij hun Global Warming Tour, die een milieuvriendelijk thema heeft. Er was al gesuggereerd dat er iets speciaals was georganiseerd voor de Sea Shepherdbemanning. Nou, Aerosmith stelde ons zeker niet teleur, het dak ging eraf bij hun optreden. Steven Tyler en Joe waren absoluut briljant, ze zijn geboren entertainers. Het hoogtepunt kwam vlak voor het nummer Living on the Edge. Steven Tyler zei dat hij en Joe afgelopen week een van de beste ervaringen ooit hadden met het bezoek aan de Sea Shepherdvloot en de bemanning in Melbourne. Hij riep de menigte op de naam ‘Sea Shepherd’ te onthouden! Daarna werd op een levensgroot scherm voor de meer dan 15.000 mensen een video van Aerosmith getoond, waarin het bezoek van Steven en Joe aan de Sea Shepherdvloot werd getoond. Steven riep: ‘Waar zijn mijn Sea Shepherds?’ en wees naar onze groep, die in de spotlights kwamen. Hierna begon het nummer onder luid gejuich van het publiek, terwijl de Sea Shepherdbemanningsleden uit hun dak gingen.

Jeff Hansen, directeur van Sea Shepherd Australië, verklaarde: ‘Het is een zeer nederige ervaring dat twee wereldberoemde, geweldige artiesten, die zo weinig vrije tijd hebben, naar ons toe komen en hun steun uitspreken voor Sea Shepherd. Iedereen bij Sea Shepherd is heel dankbaar en zal dit nooit vergeten.' Joe noemde de Sea Shepherdbemanning vrijheidsstrijders, een titel die we met trots accepteren. We vechten voor de vrijheid van de walvissen en beschermen het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan, en al het kostbare zeeleven, ten behoeve van toekomstige generaties. In de korte tijd die ik met Steven en Joe mocht doorbrengen, ben ik onder de indruk geraakt van hun kennis over het beschermen van de oceanen. We kunnen niet wachten om hen weer aan boord te hebben. Hopelijk is de volgende keer ook Sea Shepherdoprichter Paul Watson erbij.’

 

Aerosmith and Sea Shepherd AU

Aerosmith and Sea Shepherd AU

Aerosmith on stage

Aerosmith on board - SSCS AU

 

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: