Sea Shepherd steunt bescherming walvissen

24 juni 2013

Sea Shepherd steunt bescherming walvissen 

Sea Shepherd steunt bescherming walvissenOp woensdag 26 juni a.s. vindt bij het Internationaal Gerechtshof de eerste hoorzitting plaats van het proces dat de Australische overheid heeft aangespannen tegen Japan inzake de walvisjacht in de Zuidelijke Oceaan. De hoorzittingen zullen de komende drie weken plaatsvinden, van 26 juni tot 16 juli a.s.

"Ik verwacht dat het Internationaal Gerechtshof van oordeel zal zijn dat Japan commerciële belangen heeft bij de walvisjacht, en deze jacht daarom in strijd is met het internationaal recht", zegt dr. Bob Brown, voorzitter van Sea Shepherd Australië.

"Sea Shepherd Australië handhaaft de wet en zorgt als enige voor directe bescherming van duizenden walvissen, die anders door de Japanse vloot afgeslacht zouden zijn voor winst. Als de uitspraak positief is voor de walvissen, is het nog maar de vraag of deze uitspraak ook gehandhaafd zal worden", aldus dr. Brown.

"Er is geen internationale milieupolitie. Als het Internationaal Gerechtshof van oordeel is dat de commerciële walvisjacht tot een einde moet komen, en Japan negeert die uitspraak, dan zullen de overheden van Australië en Nieuw-Zeeland de wet moeten handhaven", zegt dr. Brown.

De openbare hoorzittingen zullen volledig en live uitgezonden worden op de website van het Internationaal Gerechtshof: www.icj-cij.org/presscom/multimedia.php?p1=6 en zijn ook te zien via UN Web TV: http://webtv.un.org/.

Meer informatie over deze rechtszaak is te vinden op: http://seashepherd.nl/international-court-of-justice/

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: