Sea Shepherd lanceert Operatie Reef Defence in Hawaii

15 mei 2013

Sea Shepherd lanceert Operatie Reef Defence in Hawaii

Sea Shepherd Vice-President Robert Wintner is a veteran campaigner against the aquarium trade and its devastating impact on Hawaii reefs.Sea Shepherd vice-president Robert Wintner is een beproefd campagnevoerder tegen de aquariumhandel en de verwoestende invloed daarvan op de riffen van Hawaii.
Foto: Deb Bassett / Sea Shepherd
Sea Shepherd Conservation Society kondigt met trots de lancering van Operatie Reef Defence aan, een globale campagne met als doel een einde te maken aan de vernietiging van koraalriffen en aan de vele bedreigingen waarmee zij wereldwijd worden geconfronteerd. Koraalriffen behoren tot de meest biologisch diverse ecosystemen van de planeet en zijn belangrijke leefgebieden voor ongeveer 25% van alle mariene diersoorten. Ze verdwijnen echter op een alarmerend tempo als gevolg van menselijke activiteiten zoals vervuiling, overbevissing, handel in wilde rifdieren, kustontwikkeling en opwarming van de aarde. 30% van de alle koraalriffen in de wereld zijn in de afgelopen vijftig jaar afgestorven, en nog eens 30% heeft ernstige schade opgelopen. Van de riffen die zijn overgebleven, wordt geschat dat 60% zal uitsterven in minder dan vijfentwintig jaar.

Deborah Bassett, directrice van Sea Shepherd Hawaii en campagneleidster van Operatie Reef Defence, zegt: "Nu de oceanen van de wereld aangevallen worden door commerciële extractie en vervuiling, blijft onze missie standvast het verdedigen van de mariene leefgebieden en de wilde zeedieren in de ruimste zin van het woord - van de kleinste rifsoorten tot aan de grootste zeezoogdieren en toproofdieren. De tijd dringt voor deze grote regenwouden onder de zeespiegel, dus we moeten nu tot actie overgaan."

Hoewel Sea Shepherd het meest bekend is van haar directe acties op de volle zee, blijft Sea Shepherd zich inzetten om het zeeleven in alle leefgebieden te beschermen, waaronder ook de bewustmakingscampagne met betrekking tot kustgebieden, Operatie Reef Defence. Sea Shepherd gaat samenwerken met lokale duikwinkels en de surfgemeenschap van Hawaii, om de vernietiging die onder het water plaatsvindt onder de aandacht te brengen. Nu deze campagne in Hawaii van start is gegaan, zal Sea Shepherd binnenkort wereldwijd vergelijkbare campagnes in de lokale wateren lanceren.

Rif-degradatie is een wereldwijde crisis. Van de honderd landen met koraalriffen is de rif-degradatie het grootst in Zuidoost-Azië, waar bijna 95% van het lokale rif wordt bedreigd, voornamelijk als gevolg van overbevissing en destructieve vismethoden. Het verlies van onderwaterleven en -leefgebied is ook nog immer aanwezig in onze eigen achtertuin, Hawaii, waar de top tien van meest gewilde vissoorten voor aquaria is gedaald met 59% in de afgelopen twintig jaar, terwijl de meest populaire aquariumvissen zijn afgenomen met 38% tot 57%. Men schat dat in Jamaica bijna al het rif dood of ernstig aangetast is door overbevissing en kustvervuiling.

Sea Shepherd's vice-president Robert Wintner, een beproefd campagnevoerder tegen de aquariumhandel en de verwoestende impact daarvan op de Hawaïaanse riffen, verklaart: "Sea Shepherd zal vechten voor de mariene leefgebieden en de wilde rifdieren die lijden onder de schadelijke gevolgen van het stedelijke en industriële afvalwater en de destructie veroorzaakt door de aquariumhandel. Er sterven elk jaar veel wilde rifdieren als wegwerpversiering in de vicieuze cirkel van de aquariumhandel voor de huisdierenmarkt. De dood genereert een aanhoudende vraag, waarvoor de aquariumhandel het rif kaal plukt. Op elk gegeven moment zitten er meer dan vijfentwintig miljoen zeedieren in de commerciële aquarium'pijplijn' - en bijna allemaal zullen zij binnen een jaar vanaf het moment van de vangst sterven."

"Sea Shepherd is heel erg bezorgd over deze wilde dieren en heeft steun van de overheid nodig om deze zorgen om te zetten in daden. We kunnen de steun van mensen die gevangen zeedieren als hobby houden verliezen, maar zoals kapitein Paul Watson altijd zegt 'de schepselen van de zee zijn onze cliënten'. We hopen dat alle mensen die bezorgd zijn om de oceanen het belang van de bescherming van de wereldwijde rif-ecosystemen zullen erkennen, en dat als sommige van onze supporters inderdaad zeedieren in een aquarium houden, hij of zij goed voor deze dieren zal zorgen en zal afzien van de aankoop van meer dieren.", voegde Wintner toe.

De aanhoudende ongelimiteerde uitbuiting van het koraalrif en de wereldwijde handel in rifdieren betekenen het einde van de riffen. Deze enorme, aanhoudende daling van het aantal gezonde riffen zal wereldwijd ernstige gevolgen hebben voor zowel dieren, op het land als in het water, als voor mensen.

 

Maui Reef Expert, Rene Umberger, with SSCS Vice President Robert Winter and Sea Shepherd Hawaii Director & Operation Reef Defense  Campaign Leader, Deborah BassettMaui rif-expert Rene Umberger met SSCS vice-president Robert Wintner en Deborah Bassett, directrice van Sea Shepherd Hawaii en campagneleidster van Operatie Reef Defence
Foto: Deb Bassett / Sea Shepherd

Operation Reef Defense Earth Day Launch included a presentation  on reef wildlife trafficking for the aquarium trade at  Deep Ecology Dive Center in Haleiwa, Oahu.De lancering van Operatie Reef Defence op de Dag van de Aarde omvatte een presentatie over de handel in wilde rifdieren voor de aquariumhandel, die plaatsvond in het Deep Ecology Dive Center in Haleiwa, Oahul.
Foto: Deb Bassett / Sea Shepherd

Reef Defense
Bezoek onze
Operation Reef Defense
website voor meer informatie.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: