Een jubileum om nooit te vergeten

13 mei 2013

Een jubileum om nooit te vergeten

Op 13 mei 2013 is het een jaar geleden dat kapitein Watson werd gearresteerd

Het is moeilijk te geloven dat het vandaag al een jaar geleden is dat onze gewaardeerde oprichter, kapitein Paul Watson, werd gearresteerd in Frankfurt, Duitsland, op grond van tien jaar oude politiek gemotiveerde aanklachten, als gevolg van een incident waarbij hij probeerde in te grijpen op verzoek van de regering, om Costa Ricaanse haaienstropers te stoppen. Niemand raakte gewond, er werden geen eigendommen beschadigd, en de zaak werd door de lokale autoriteiten verworpen. De hele toestand werd gedocumenteerd in de film "Sharkwater" uit 2007.

Echter, Japan, die dertig miljoen dollar van de belastingbetaler en het Tsunami Fonds heeft uitgegeven om Sea Shepherd ten koste van alles te stoppen, overtuigde later Costa Rica ervan de zaak te heropenen. Dit leidde tot zijn arrestatie.

Sindsdien is kapitein Watson door Costa Rica en vervolgens door Japan op de 'rode lijst' van Interpol geplaatst. Hij staat vermeld naast seriemoordenaars, kidnappers en drugshandelaren en hij kan nog steeds nergens aan land zonder een oneerlijke uitlevering tegemoet te gaan, gevolgd door frauduleuze rechtzaken in Costa Rica en Japan. Hij zal waarschijnlijk nooit worden vrijgelaten, of nog erger. Dit alles voor de 'misdaad' die hij beging door op verzoek van de Guatemalteekse autoriteiten in te grijpen bij het illegaal haaienvinnen door veroordeelde haaienstropers op een Costa Ricaans schip in Guatemalteekse wateren, en voor het redden van duizenden walvissen in een walvisreservaat.

Veel bezorgde mensen hebben geschreven, gebeld, en gepleit tot deze en andere overheden om kapitein Watson gratie te verlenen en hem een veilige haven te bieden. Naar verluidt zijn er door alleen al het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken meer dan 158.000 brieven ontvangen, waarin verzocht werd om de vrijheid van kapitein Watson.
Wij blijven binnen het rechtssysteem vechten voor zijn vrijheid. Echter, wat er ook gebeurt, zijn nalatenschap - Sea Shepherd Conservation Society - leeft voort als de meest effectieve organisatie die door middel van directe actie het zeemilieu in de wereld beschermt. En dat is het belangrijkst voor kapitein Watson.

Neem vandaag alsjeblieft even de tijd om deze video te bekijken. Hij werd opgenomen in Lyons, Colorado, tijdens de viering van het vijfendertigste jubileum van Sea Shepherd, twee dagen voor de onverwachte arrestatie van kapitein Watson. Gebruik deze informatie om te blijven vechten voor deze eco-strijder en om je te laten motiveren om te blijven vechten voor de toekomst van onze oceanen.

 

Blijf alsjeblieft Sea Shepherd steunen en overweeg om vandaag nog een donatie te doen ter ere van het pionierswerk van kapitein Watson. Jouw steun is nu meer nodig dan ooit. Laat kapitein Watson en de stropers zien dat wereldburgers zich niet terugtrekken wanneer zij worden geconfronteerd met corruptie en hebzucht, en dat we zullen blijven vechten zodat ook onze kleinkinderen gezonde, levende oceanen zullen zien.

Namens iedereen bij Sea Shepherd bedankt voor je steun!

 

http://seashepherd.nl/doneer.html

Supporters in Germany at an S.O.S day gathering in honor of Captain WatsonSupporters verzamelen zich op S.O.S. dag in Duitsland ter ere van kapitein Watson
Foto: Sea Shepherd

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: