Wereldberoemde wetenschapper dr. Louise Leakey steunt Sea Shepherd

10 mei 2013

Wereldberoemde wetenschapper dr. Louise Leakey steunt Sea Shepherd

Mensen buiten de oceanen veel verder uit dan we ons kunnen veroorloven en overal zullen soorten uitsterven

Dr. Louise LeakeyDr. Louise Leakey
Foto: Sea Shepherd
Dr. Louise Leakey, toonaangevend paleontoloog en lid van de Adviesraad van Sea Shepherd, uit haar groeiende bezorgdheid over de penibele toestand van de oceanen en de dieren die erin leven. Evenals Sea Shepherd oprichter Paul Watson en andere gewaardeerde leden van de wetenschappelijke gemeenschap, gelooft dr. Leakey dat diersoorten met elkaar verbonden zijn en afhankelijk zijn van een gezonde walvispopulatie. En als deze populatie eenmaal beschadigd is, dan zullen mens en dier in de problemen komen. "Mensen buiten de oceanen veel verder uit dan we ons kunnen veroorloven en we zullen overal getuige zijn van het uitsterven van soorten. Dat is het gevolg van de verwaarlozing door de mens. Tenzij we het voortbestaan van diersoorten in onze oceanen op de lange termijn kunnen garanderen, komen we in grote problemen", zei dr. Leakey.

Dr. Leakey sloot zich in 2006 bij Sea Shepherd aan om haar wetenschappelijke expertise te delen en zo een einde te maken aan de groeiende kloof tussen mens en natuur. Sinds kort verkondigt ze haar visie echter actiever vanwege de voortdurende aanvallen op onze oceanen. Dr. Leakey noemt Sea Shepherd een groep "zeer toegewijde mensen die hun uiterste best doen om de aandacht van de wereld te vestigen op de benarde toestand van de oceanen." Dr. Leakey behoort tot de Leakey-familie uit Oost-Afrika, allen befaamde paleontologen, en heeft als inwoner van Kenia de verwoestende effecten van stroperij met eigen ogen gezien, zelfs in internationale reservaten. "Het is van groot belang dat we niet alleen vertrouwen op overheden om daadwerkelijk actie te ondernemen (voor de reservaten) - zij doen hun werk op dat gebied niet goed. Als de reservaten niet worden beschermd door de landen die ze hebben gecreëerd, dan hebben we Sea Shepherd daar nodig om dit een halt toe te roepen...We hebben natuurbeschermers nodig."

Dr. Leakey is de eerste uit een reeks wetenschappelijke adviseurs van Sea Shepherd die zullen verschijnen in een serie video's en verklaringen ter ondersteuning van de organisatie en haar inzet om zeedieren te verdedigen en te beschermen. Naast haar betrokkenheid bij Sea Shepherd leidt Dr. Leakey momenteel het Koobi Fora Research Project, een vooraanstaand programma achter een aantal van de meest opmerkelijke menselijke fossielen die de afgelopen twintig jaar ontdekt zijn.

Sea Shepherd's Adviesraad bestaat onder andere uit Dr. Leakey's collega's uit de wetenschappelijke gemeenschap, zoals gerespecteerd visserijwetenschapper dr. Sidney Holt, primatoloog Birute Galdikas en ecologisch wetenschapper dr. Deborah Brosnan. Daarnaast bestaat de raad uit een aantal van Hollywood's bekendste milieubeschermers, zoals Pierce Brosnan, Martin Sheen, Sam Simon en John Paul DeJoria.

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: