Veiling afscheidsportret Koningin Beatrix van Roderik van Schaardenburg voor Sea Shepherd

2 mei 2013

Veiling afscheidsportret Koningin Beatrix van Roderik van Schaardenburg voor Sea Shepherd

Elke week wordt er bij Koffietijd een kunstwerk geveild voor een goed doel. Deze week is dat een afscheidsportret van Koningin Beatrix. De opbrengt gaat naar Sea Shepherd.

De kunstenaar, Roderik van Schaardenburg, heeft van kinds af aan de wereld, dieren en de mensen om zich heen geobserveerd. Toen hij op jonge leeftijd een portret van zijn hond had geschilderd voor de verjaardag van zijn zus, stroomden de opdrachten binnen via kennissen en vrienden van zijn ouders.

Uiteindelijk koos Roderik na de middelbare school toch voor een business opleiding in de US en Spanje, maar tijdens zijn studies is hij altijd blijven schilderen om zijn talent verder te ontwikkelen, en bleef hij lijkende portretten van mensen en dieren in opdracht maken.

Nadat hij zes jaar over de wereld gereisd had voor zijn werk besloot hij toe te geven aan zijn roeping en zich volledig op zijn schildertalent te concentreren en keerde terug naar Nederland. Hij heeft leden van de koninklijke familie en parlementsleden geschilderd en inmiddels strekt zijn cliënteel zich uit van Amsterdam tot Genève en van New York tot Madrid.

Roderik is bekend om zijn realistische portretten, losse penseelstreken en uitgebalanceerde kleuren. Olieverf heeft zijn voorkeur, geschilderd op linnen of paneel, afhankelijk van het onderwerp en de voorkeuren van de opdrachtgever. Hij schildert van foto’s maar laat mensen ook vaak poseren in zijn atelier.

Speciaal voor Koffietijd heeft Roderik een afscheidsportret van Koningin Beatrix geschilderd.

Breng een bod uit;

http://www.ebay.nl/itm/261206911498?ssPageName=STRK:MESCX:IT&_trksid=p3984.m1557.l2649#ht_500wt_1019

http://www.koffietijd.nl/video/kunstwerk-van-de-week-afscheidsportret-koningin-beatrix/

http://www.roderik-art.com/nl/homepage.html

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: