Sea Shepherd Dam Guardians melden zeeleeuw in grote nood bij haven van Astoria

23 april 2013

Sea Shepherd Dam Guardians Report Sea Lion in Severe Distress at Port of Astoria

Veel agentschappen aangewezen om zeeleeuwen op kosten van belastingbetaler te martelen, maar niemand beschikbaar om in tijden van nood te helpen

"Hope" (sea lion #781) was clearly in distress in the shallows, but no government agency would come to his aid."Hope" (zeeleeuw nummer 781) was duidelijk in nood in het ondiepe water, maar geen overheidsinstelling wilde hem komen helpen.
Foto: Sea Shepherd
Sea Shepherd Dam Guardians die aanwezig zijn in de haven van Astoria om verslag te doen van het martelen, brandmerken en doden van zeeleeuwen die de misdaad begaan zalm uit de Colombia rivier te eten, hebben maandagmiddag een zeeleeuw in nood waargenomen aan de westkant van de haven. De zeeleeuw, met brandmerk 781, scheen een verse, bloedende steek- of schotwond op zijn rug te hebben, en spetters gele verf op zijn vacht. Het gebied langs de rivier waar hij werd gevonden is bezaaid met puntige glasscherven en scherpe metalen voorwerpen die het dier kunnen hebben verwond of hij kan het slachtoffer van kwade bedoelingen zijn geweest. Sinds hij werd gevonden bevindt hij zich in een ondiep gedeelte van de rivier. Hij ademt moeilijk en hij heeft moeite om zijn hoofd boven water te houden. In de hoop dat ze wat hulp kunnen krijgen om het dier te behandelen voordat het te laat is, hebben de Dam Guardians hem "Hope" genoemd.

De Dam Guardians hebben de toestand van Hope gemeld aan het Marine Mammal Stranding Network van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), maar omdat Oregon een beleid van "geen rehabilitatie" voert, hebben ze daar geen bevoegdheid om op te treden, De Dam Guardians hebben ook geprobeerd te bellen naar de National Marine Fisheries Service (NMFS) en het Oregon Dept of Fish & Wildlife (ODFW), maar deze overheidsinstellingen zijn niet geopend na 17.00 uur en opmerkelijk genoeg hebben zij geen alarmnummer om een melding te doen van een dier in nood.

"Het is moeilijk te bevatten dat iedere dag de rivier vol ligt met vertegenwoordigers van NOAA, NMFS, ODFW, Columbia River Inter Tribal Fish Commission (CRITFC), Pacific States Marine Fisheries Commission (PSMFC), het Amerikaanse Army Corps of Engineers, de afdeling Wildlife Services van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA), en de Bonneville Power Administration, die allemaal een rol spelen in het meedogenloze martelen, brandmerken, vangen en uiteindelijk doden van deze onschuldige dieren op kosten van de belastingbetaler," zei Ashley Lenton, Dam Guardian campagneleider ter plaatse. "Maar zodra er een dier in nood is, is er niet alleen geen hulp te vinden, het is zelfs een misdaad om deze dieren te helpen, dankzij de archaïsche en harteloze wetten van Oregon," voegde ze eraan toe.

Zelfs op de Dag van de Aarde, wereldwijd erkend als een dag om een positieve impact voor de aarde te maken, zal een dier in nood, dat beschermd zou moeten zijn, lijden. Bij gebrek aan een overheidsinstelling die hulp komt bieden aan het dier, zullen de Dam Guardians de hele nacht de wacht houden, zodat Hope niet alleen wordt gelaten in zijn tijd van nood. Op het moment van dit schrijven, is Hope verdwenen in de richting van de pier, die tijdelijk is gesloten voor voetgangers.

"Oregon, in het bijzonder het toeristische stadje Astoria, zou een voorbeeld moeten nemen aan Pier 39 in San Francisco en dan beseffen hoe economisch lucratief het zou zijn om de kustlijn van Astoria schoon te maken en om een permanent veilige haven te geven aan de zeeleeuwen die in deze regio hun thuis hebben sinds ruim voor de expeditie van Lewis & Clark" zei Lenton. "Anders heb ik een suggestie voor een nieuwe slogan voor het toerisme hier: "Kom naar Oregon: waar dode zeeleeuwen thuis zijn."

Achtergrond:

•           De campagne van de Dam Guardians is begonnen op 15 maart en is de tweede zeeleeuwencampagne van Sea Shepherd langs de Columbia rivier. Tot 368 Californische zeeleeuwen kunnen worden geëxecuteerd door werknemers van de staat Oregon en Washington, omdat deze dieren de misdaad begaan bedreigde zalm te eten uit de Columbia rivier in de buurt van de Bonneville dam. De staten zijn tot en met juni 2016 bevoegd om jaarlijks 92 van de door de overheid beschermde vinpotigen te doden. De zeeleeuwen worden gebrandmerkt met hete ijzers, beschoten met rubberen kogels en explosieven, en gedood door een dodelijke injectie of geweerschot voor het eten van minder dan 4% van de zalm bij de dam. Vorig seizoen aten zij zelfs minder dan 1,6%. Al dit martelen wordt uitgevoerd op kosten van de belastingbetaler, terwijl commerciële, sport-, en inheemse visserij tot 17% van dezelfde bedreigde zalm mag vangen, en de dam zelf vernietigt ongeveer 17% van de volwassen zalmen.

•           De Dam Guardians zullen in de haven van Astoria en bij de Bonneville dam blijven en publiek verslag doen van de marteling en moorden tot en met 31 mei 2013. Sea Shepherd vraagt bezorgde burgers hun klachten te melden bij de kantoren van de gouverneurs van Washington en Oregon, te doneren aan de campagne of te overwegen een Dam Guardian te worden. Voor meer informatie kunt u kijken op "What You Can Do" op http://www.seashepherd.org/dam-guardians/

Dam Guardians
Bezoek onze
Dam Guardians
website voor meer informatie

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: