Meer dan 30 zeeleeuwen gevangen en gebrandmerkt in haven van Astoria door Oregon Department of Fish and Wildlife

25 maart 2013

Meer dan 30 zeeleeuwen gevangen en gebrandmerkt in haven van Astoria door Oregon Department of Fish and Wildlife

Dam Guardians zien dat in vallen gevangen zeeleeuwen bijna verdrinken en dat hun ruggen vlamvatten door het brandmerken.

Under the stress of the 30+ sea lions and the ODFW worker, the trap began to sinkDoor de druk van het gewicht van meer dan 30 zeeleeuwen en de ODFW-ambtenaar begon de val te zinken.
Foto: Frances Holtman / Sea Shepherd
De staten Oregon en Washington hebben toestemming om de komende vier jaar in totaal 368 Californische zeeleeuwen in de Columbia rivier bij de Bonneville Dam te doden. Hun ‘misdaad’ is dat ze bedreigde zalm eten. Zij eten echter slechts 4% van de zalm, terwijl door de visserij tot wel 17% van deze bedreigde zalmen worden gedood. Sea Shepherd is de campagne Dam Guardian gestart om de wereld te tonen welke verschikkingen deze dieren tijdens en na de vangst moeten doorstaan. Ze worden gebrandmerkt en de meeste zeeleeuwen worden daarna gedood om te worden opgegeten.

In drijvende val

Volgens de Dam Guardians van Sea Shepherd Conservation Society zijn vanaf vanmorgen rond 7.00 uur meer dan 30 zeeleeuwen, waaronder jongen, gevangen in een drijvende val bij de pier van de havenstad Astoria. De Dam Guardians zijn op de oevers van de Columbia Rivier aanwezig om de verschrikkingen, die deze federaal beschermde dieren moeten ondergaan, te documenteren. De dieren worden gevangen vanwege de ‘misdaad’ dat ze zalm eten. Het grote aantal gevangen zeeleeuwen is het gevolg van het feit dat de val is geplaatst op een van de weinige plekken waar de dieren het gebied kunnen verlaten. Door het grote aantal dieren in de val en het extra gewicht van een van de medewerkers van de Orgeon Department of Fish & Wildlife (ODFW), die op de rand van de val stond, begon de val te zinken. Verscheidene dieren raakten in paniek toen de kooi te lang onder water bleef en ze bijna verdronken.

ODFW brands a sea lion to the point where it bursts out in flamesODFW brandmerkt een zeeleeuw tot het punt waarop de huid vlamvat.
Foto: Aaron Hall / Sea Shepherd

Gebrandmerkt

Hierna werden de dieren door een tunnel in een opdrukkooi gestopt, waarin ze één voor één werden gebrandmerkt. Tijdens het uiterst pijnlijke brandmerkproces werd gebruik gemaakt van vloeibare stikstof en een heet brandijzer. Terwijl het brandijzer in hun vlees schroeide en geelwitte rookpluimen uit hun lichamen opsteeg, vatte de rug van een aantal zeeleeuwen zelfs vlam. Men kon het geschreeuw van pijn door de gebrandmerkte dieren, waaronder jongen, horen. De Dam Guardians zagen dat verschillende zeeleeuwen in shock raakten en stuiptrekkingen vertoonden als gevolg van het brandmerkproces. Het brandmerken ging door tot ongeveer 13.30 uur. De zeezoogdieren hadden toen een marteling van meer dan zes uur moeten doorstaan. Alsof het brandmerken nog niet traumatisch genoeg was, werden de dieren vervolgens voorzien van witte ‘oormerken’.

Zeeleeuwen treft geen blaam

‘Deze dieren worden gemarteld en velen zullen gewoonweg worden gedood om op te eten’, zei Ashley Lenton, campagneleider van de Dam Guardians. ‘De zeeleeuwen zijn al sinds de tijd van de expedities van Lewis & Clark deel van het landschap van de Columbia River. Dit is hun huis net zo goed als het ons huis is. De ambtenaren van Oregon en Washington moeten wakker worden en stoppen om deze federaal beschermde zeeleeuwen de schuld te geven van hun eigen wanbeheer van de zalmpopulaties. Ze worden tot zondebok gemaakt, maar zijn niet het probleem van de dam’, voegde ze eraan toe.

Campagne Sea Shepherd

De Dam Guardian-campagne begon op 15 maart en is de tweede campagne van Sea Shepherd ter bescherming van zeeleeuwen langs de Columbia rivier. In totaal 368 Californische zeeleeuwen lopen het risico te worden gedood door ambtenaren van de staten Oregon en Washington, omdat ze de misdaad begaan bedreigde zalm uit de Columbia rivier bij de Bonneville Dam te eten. De staten hebben toestemming om tot juni 2016 jaarlijks 92 van deze federaal beschermde zeeroofdieren te doden. Omdat ze minder dan 4% van de zalm bij de dam eten, zullen de zeeleeuwen met hete ijzers worden gebrandmerkt, worden opgejaagd door middel van rubberen kogels en explosieven en worden gedood door een dodelijke injectie of de kogel. Dit wordt allemaal uitgevoerd op kosten van de belastingbetaler, terwijl commerciële visserij, sportvisserij en inheemse visserij tot 17% van dezelfde, bedreigde zalmen mogen vangen en de dam zelf de dood van ongeveer 17% van de volwassen zalm veroorzaakt.

De Dam Guardians zullen tot en met 31 mei 2012 aanwezig zijn bij de Bonneville Dam en de haven van Astoria om deze gruwelijke taferelen vast te leggen en wereldkundig te maken. Sea Shepherd verzoekt betrokken burgers hun klachten bij de kantoren van de gouverneurs van Washington en Oregon in te dienen en/of geld over te maken of te overwegen Dam Guardian te worden. Voor meer informatie kunt u kijken op: "What You Can Do" via http://www.seashepherd.org/dam-guardians/

This man has proclaimed that he cares about the sea lions.  Yet he is the one who did the majority of the branding including setting multiple sea lions on fire.Deze man verkondigde dat hij om de zeeleeuwen geeft. Toch is hij degene die de meeste brandmerken heeft aangebracht waardoor meerdere zeeleeuwen vlamvatten.
Foto: Andrew Lynch / Sea Shepherd

Dam Guardians
Bozoek onze
Dam Guardians
site voor meer informatie.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: