Sea Shepherd zoekt vrijwilligers voor de komende Dam Guardian Campagne

26 februari 2013

Sea Shepherd zoekt vrijwilligers voor de komende Dam Guardian Campagne

California sea lion amidst trapping devices at the Bonneville DamCalifornische zeeleeuw temidden van vallen op de Port of Astoria
Foto: Sea Lion Defense Brigade
We hebben jou nodig!

Sea Shepherd Conservation Society heeft vrijwilligers nodig om aanwezig te zijn bij de Bonneville dam en op de lokatie waar de vallen staan in Astoria, Oregon, om de slachting van maximaal 92 beschermde Californische zeeleeuwen op de Columbia rivier door ambtenaren van de staat tegen te houden. De zalmtrek is begonnen en er worden al zeeleeuwen gebrandmerkt, mishandeld en gedood, omdat ze de misdaad begaan zalm te eten.

Zoals kapitein Paul Watson heeft gezegd:

'Sea Shepherd weet heel goed dat de zalm bedreigd wordt en we weten ook dat dit niet door de zeeleeuwen komt. Er worden meer zalmen gedood in de turbines van de dam dan door zeeleeuwen. Commerciële, sportieve en inheemse vissers vangen tijdens de trek veel meer zalmen uit de Columbia rivier dan de zeeleeuwen. Vervuiling doodt meer zalmen dan de zeeleeuwen. De zeeleeuw wordt aangewezen als de zondebok, omdat (1) dit gemakkelijk is, (2) ze niet mogen stemmen, (3) het doden van zeeleeuwen de schijn geeft dat de zalm wordt beschermd en (4) de ambtenaren van de overheid gewoon te lui zijn om het probleem op een positieve en ecologisch efficiënte manier aan te pakken.'

Levens redden...

Sea Shepherd is geen protestorganisatie. Wij zijn een organisatie die actie onderneemt. Wij geloven dat wij, door onze voortdurende waakzaamheid op de rivier, veranderingen teweeg kunnen brengen en het leven van zeeleeuwen kunnen redden. Zeeleeuwen leven al in de Columbia rivier sinds de tijd van Lewis en Clark. Zeeleeuwen eten zalm om te overleven. Onder effectieve en toekomstgerichte oplossingen om de bedreigde zalm te beschermen, verstaan wij niet het gebruik van middeleeuwse martelwerktuigen, zoals de barbaarse metalen val die wordt gebruikt om zeeleeuwen vast te houden terwijl medewerkers van de staat hun vlees met hete ijzers brandmerken voor een uiteindelijke dood. Het is tijd dat wij als diersoort manieren vinden om de rivier te delen met zeeleeuwen in plaats van hen te doden.

...samen met anderen

We staan hierin niet alleen. De Sea Lion Defense Brigade en andere groepen werken aan dezelfde doelen. Sea Shepherd is nu op zoek naar Dam Guardian vrijwilligers voor de periode tussen 15 maart en 31 mei 2013. We zoeken mensen die zelfstandig kunnen werken, kalm blijven en die professioneel, weloverwogen, moedig en gepassioneerd zijn. Sea Shepherd Cove Guardian en Dam Guardian veteraan Ashley Lenton zal de campagne leiden.

Wil je meedoen? Stuur alsjeblieft een e-mail naar: damguardian@seashepherd.org

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: