Robert F. Kennedy Jr. inspireert aanwezigen op persconferentie Sea Shepherd in National Press Club

15 februari 2013

Robert F. Kennedy Jr. inspireert aanwezigen op persconferentie Sea Shepherd in National Press Club

Robert F. Kennedy, Jr.Robert F. Kennedy, Jr.
Foto: Daniel Schwen
Tijdens een persconferentie afgelopen maandag bij de National Press Club in Washington D.C. kondigde Sea Shepherd aan dat zij voor het Amerikaanse Hooggerechtshof actie onderneemt tegen het Japanse Instituut voor Onderzoek naar Walvisachtigen (ICR) - een door de overheid gesubsidieerde instelling voor commerciële walvisjacht.  Dit is een reactie op het zeer ongebruikelijke gerechtelijk bevel dat het Amerikaanse Hof van Beroep in december uitsprak ten gunste van de ICR. Hierin werd de Amerikaanse tak van Sea Shepherd verboden ‘gevaarlijk’ te navigeren, ‘fysieke aanvallen’ uit te voeren of binnen 500 meter afstand te komen van de walvisvaarders van de ICR.

Sea Shepherd heeft inmiddels vernomen dat onze aanvraag is afgewezen, maar we zijn van plan om weer een verzoek in te dienen bij een andere rechter en we hopen op een gunstige beslissing.

Sprekers tijdens de persconferentie waren onder anderen de raadsman van Sea Shepherd US, Charles Moure van [i]Harris Moure[/i] te Seattle, Washington, samen met de administratief directeur van Sea Shepherd, Susan Hartland, en directeur inlichtingen & onderzoek, Scott West. Zij werden vergezeld door de gerenommeerde milieu-advocaat en voorzitter van de [i]Waterkeeper Alliance[/i], Robert F. Kennedy Jr., die een zeer inspirerende en kippenvel-bezorgende toespraak hield over het belang van de rol van Sea Shepherd bij het handhaven van de natuurbehoudswetten op volle zee.

Enorme dank gaat uit naar de heer Kennedy Jr. voor zijn deelname aan de persconferentie samen met Sea Shepherd. We zijn dankbaar voor zijn solidariteit, voor zijn inspirerende woorden en voor het delen van onze vitale missie om natuurbehoudswetgeving in de Verenigde Staten en over de hele wereld te handhaven.

 

mp3_40

Luister naar de volledige, inspirerende toespraak van Kennedy, die bijna 13 minuten duurt
Klik hier om af te spelen

pdficon_large

Lees de volledige tekst van zijn speech
Klik hier om te lezen

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: