Sea Shepherd onderzoek leidt tot aanklacht voor serveren walvis-sushi in Californië

1 februari 2013

Sea Shepherd onderzoek leidt tot aanklacht voor serveren walvis-sushi in Californië

Pennywise lead singer Zoli Teglas showing his support for Sea ShepherdZoli Teglas, zanger van Pennywise, toont zijn support voor Sea Shepherd
Archieffoto

In 2010 ontdekte Zoli Teglas, Sea Shepherd activist, pelikanenredder en zanger van Pennywise, dat het restaurant The Hump in Santa Monica walvis-sushi serveerde aan speciale klanten.

Sea Shepherd begon een onderzoek en stuurde undercover-activisten om het vertrouwen van het sushirestaurant te winnen en speciale klanten te worden.

Walvis-sushi werd besteld en stukken van de walvis werden in plastic zakken verpakt voor DNA-analyse.  De testen bleken positief: het vlees was afkomstig van Noordse vinvissen.

Met dit bewijs in handen haalde Sea Shepherd Louie Psihoyos en zijn medewerkers van de Oceanic Preservation Society (OPS), de producenten van de film The Cove, erbij.

Sea Shepherd en OPS werkten samen met de Amerikaanse overheid om de activisten met verborgen microfoons terug te sturen naar The Hump om nog meer bewijsmateriaal te verzamelen.

Dit bewijs leidde tot de sluiting van The Hump op het vliegveld van Santa Monica.

Sea Shepherd is zeer verheugd om te zien dat de aanklachten nu zijn ingediend en dat er ook een aanklacht is ingediend tegen Typhoon Restaurant Inc, het moederbedrijf van The Hump.  Er is ook een aanklacht ingediend tegen Kiyoshiro Yamamoto en Susumu Ueda, de twee sushichefs in The Hump.

De aanklacht omvat negen beschuldigingen, waaronder samenzwering tot import en verkoop van walvisvlees van een bedreigde Noordse vinvis en liegen tegen de federale agenten.

Als ze worden veroordeeld kan Yamamoto, 48 jaar, tot 67 jaar de gevangenis in gaan, en Ueda, 39 jaar, wordt dan geconfronteerd met maximaal 10 jaar gevangenisstraf. Typhoon Restaurant Inc. kan boetes krijgen van in totaal 1,2 miljoen dollar (bijna 900.000 euro).

Ginichi Ohira, de leverancier van het walvisvlees, heeft al schuld bekend.

Het verhaal kan worden gelezen in de L.A. Now sectie van de L.A. Times:

Grand jury indicts the Hump and sushi chefs in whale meat case (Grand jury klaagt The Hump en sushichefs aan in zaak rond walvisvlees)

Sea Shepherd is heel blij dat dit onderzoek heeft geleid tot deze aanklachten. Het belangrijkste is dat het een sterke boodschap is voor Amerikaanse restaurants: de verkoop van walvisvlees wordt niet getolereerd door de regering van de Verenigde Staten.

Sea Shepherd Conservation Society looft een beloning uit van 10.000 dollar (bijna 7500 euro) aan iedereen die informatie levert die leidt tot de arrestatie en veroordeling van elke restauranteigenaar, distributeur of chefkok die walvisvlees in de Verenigde Staten verkoopt of serveert.

Voor meer informatie, zie onze vorige berichten:

12 maart, 2010 - Shepherds betrappen The Hump in Santa Monica op heterdaad
22 maart, 2010 - Restaurant The Hump gesloten in Santa Monica

2010 protest outside the HumpProtest voor The Hump in 2010
Foto:  Greg Hager / Sea Shepherd

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: