Sea Shepherd België organiseert flashmob om aandacht te vragen voor slachting walvisachtigen

31 januari 2013

Sea Shepherd België organiseert flashmob om aandacht te vragen voor slachting walvisachtigen

Shoppers look on as Sea Shepherd Belgium performs a flash mob to oppose the slaughter of cetaceansHet winkelend publiek kijkt toe terwijl Sea Shepherd België een flashmob organiseert tegen de slachting van walvisachtigen.
Foto: Sea Shepherd
De bevolking van Gent, België, werd dit weekend getrakteerd op een opvallend schouwspel door Sea Shepherd België. De toegewijde activisten van de lokale afdeling organiseerden een flashmob om de aandacht te vestigen op de illegale, inhumane en onacceptabele slachting van zeezoogdieren.

Schouwspel voor voorbijgangers

Op zaterdag 26 januari verzamelde de groep activisten zich op straat, verkleed als walvissen, dolfijnen, bemanningsleden van Sea Shepherd en Japanse vissers met speren. Het winkelende publiek werd op deze manier geconfronteerd met de jaarlijkse slachting van dolfijnen en illegale walvissenjacht door Japan. Terwijl de walvissen en dolfijnen renden voor hun leven, creëerden de bemanningsleden van Sea Shepherd een beschermende kring om hen heen. De Japanse walvisjagers en vissers riepen ‘wetenschappelijk onderzoek’ terwijl zij de dieren probeerden te doorboren.

Publiek vermaken en informeren

Het doel van deze publieke demonstratie van Sea Shepherd België was om het publiek ervan bewust te maken dat er elk jaar enorme aantallen walvisachtigen door Japan worden afgeslacht uit naam van de wetenschap maar in feite vanwege hebzucht. Duizenden dolfijnen en kleine walvisachtigen worden elk jaar gedood in de beruchte Cove in Taiji, Japan vanwege de lucratieve dolfijnenindustrie, waarbij tot 150.000 dollar (meer dan 112.000 euro) per dolfijn kan worden verdiend. De esthetisch minder fraaie dieren – degenen die beschadigde vinnen of littekens hebben en daarom niet gewenst zijn door de dolfijnenparken – worden op wrede wijze afgeslacht voor menselijke consumptie. Dit gebeurt ondanks de zeer hoge concentraties kwik in hun vlees. Uit naam van de wetenschap en in strijd met het wereldwijde moratorium tracht de Japanse regering jaarlijks bijna 1.000 walvissen te doden in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan. Daarnaast worden er door Japan jaarlijks walvisjachten georganiseerd in het noordelijk deel van de Grote Oceaan waarbij dwergvinvissen, Bryde walvissen en bedreigde potvissen worden gevangen.

De missie van Sea Shepherd is om een einde te maken aan de slachting van zeedieren overal ter wereld. Wij verzetten ons al sinds 2003 actief tegen de dolfijnenslachting in Taiji. Ook hebben wij ons de afgelopen tien jaar verzet tegen de illegale walvisjacht door Japan. Deze missie wordt in 2013 door Sea Shepherd Australië voortgezet.

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: