Sea Shepherd heeft uw hulp nodig om walvissen te redden en kapitein Watson te helpen

29 januari 2013

Sea Shepherd heeft uw hulp nodig om walvissen te redden en kapitein Watson te helpen

Natuurorganisatie start twee petities voor het Witte Huis en heeft 30 dagen om 100.000 handtekeningen te verzamelen.

Sea Shepherd Conservation Society, 's werelds meest toonaangevende non-profit natuurbeschermingsorganisatie, heeft vandaag twee petities geplaatst op de Witte Huis webpagina “We The People”, waarin om steun van de Amerikaanse overheid wordt gevraagd voor de handhaving van de wetgeving ter bescherming van bedreigde walvissen in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan bij Antarctica en om een toevluchtsoord te waarborgen voor de oprichter, kapitein Paul Watson.

Eerste petitie

De eerste petitie is getiteld ‘Take strong action to stop the Japanese from killing whales in the Southern Ocean Antarctic Whale Sanctuary’ (Kom in actie om Japan te doen stoppen met het doden van walvissen in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan) en kan worden gevonden via: http://wh.gov/Vnbu. De volledige tekst volgt:

“De president van de Verenigde Staten moet snel en adequaat optreden tegen de illegale walvisjacht door Japan.

Op basis van het Pelly amendement en het Packwood-Magnuson amendement heeft de president de bevoegdheid om sancties tegen Japan in te stellen vanwege de voortgaande walvisjacht in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan. De Verenigde Staten verklaren dat zij zich resoluut verzetten tegen de Japanse walvisjacht, maar zij doen weinig om deze jacht daadwerkelijk stop te zetten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde: ‘Wij blijven resoluut in ons verzet tegen de commerciële walvisjacht, inclusief de zogenaamde 'wetenschappelijke' walvisjacht, met name in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan, dat is ingesteld door de Internationale Walvisvaart Commissie. In deze context willen wij benadrukken dat dodelijke technieken tegenwoordig niet vereist zijn bij bescherming en beheer van walvissen.”

Tweede petitie

De tweede petitie is getiteld ‘Provide Safe Haven to Captain Paul Watson, Founder of Sea Shepherd Conservation Society (Creëer een toevluchtsoord voor kapitein Paul Watson, oprichter van Sea Shepherd Conservation Society)' en kan worden gevonden via: http://wh.gov/VnRf. De volledige tekst volgt:

"Wij verzoeken de Verenigde Staten om de Amerikaanse staatsburger Paul F. Watson niet uit te leveren.

Er zijn door Interpol twee uitleveringsverzoeken voor kapitein Watson uitgevaardigd op verzoek van Costa Rica en Japan. Deze verzoeken zijn gebaseerd op niet-dodelijke acties ter bescherming van het zeeleven dat wordt bedreigd door illegale haaienvangst en walvisjacht. Deze verzoeken zijn duidelijk politiek gemotiveerd.

Kapitein Watson is een wereldwijd vermaard en hogelijk gerespecteerd actievoerder inzake milieukwesties. In het jaar 1999 werd hij onderscheiden met de President George H.W. Bush ‘Daily Points of Light Award’ en in het jaar 2000 werd hij door Time Magazine genoemd in de ‘Top 20 van milieuhelden van de 20ste eeuw’. In 2012 werd hij als tweede persoon ooit onderscheiden met de Jules Verne Award voor milieubeschermers en avonturiers. Kapitein Watson is een nationale schat."

Volgens de procedures op de “We the People” internetpagina voor petities gericht aan het Witte huis heeft Sea Shepherd tot de sluitingsdatum, op 28 februari, de tijd om 100.000 geldige handtekeningen te verzamelen van personen van 13 jaar en ouder, om het Witte Huis ertoe te bewegen om actie te ondernemen.

Nieuwste wapen

Sea Shepherd heeft de afgelopen 35 jaar interventie acties georganiseerd op zee ter bescherming van het leven in de oceanen. De afgelopen acht seizoenen richtte de acties zich onder andere op het Japanse Instituut voor Onderzoek naar Walvisachtigen, een dekmantel voor illegale door de Japanse overheid gesubsidieerde walvisjacht. Deze acties bleven altijd binnen de grenzen van de wet en veroorzaakten nooit ernstige verwondingen. Het indienen van de petities is het nieuwste wapen van de natuurbeschermingsorganisatie in de strijd tegen de pogingen van het Japanse Instituut om in een internationaal erkend walvisreservaat walvissen te doden en om de oprichter van deze organisatie, kapitein Paul Watson, te vervolgen.

Help walvissen beschermen

‘De meerderheid van de bevolking van de vrije wereld heeft telkenmale te kennen gegeven dat zij tegen het doden van intelligente en zelfbewuste walvissen is, met name wanneer dat doden gebeurt in een internationaal erkend reservaat’, aldus Scott West, directeur Onderzoek van Sea Shepherd. ‘Nu is de tijd gekomen voor iedereen die het majestueuze zeeleven in onze oceanen waardeert om deze petitie te tekenen en de overheid onder leiding van president Obama te bewegen actie te ondernemen om deze bedreigde walvissen te beschermen. Het gaat om dieren die niet blootgesteld zouden mogen worden aan marteling en een pijnlijke, gruwelijke dood door een granaatharpoen en dan ook nog binnen de grenzen van een reservaat’, voegde hij daaraan toe.

Steun kapitein Watson

De tweede petitie, die de nadruk legt op de juridische status van de oprichter van Sea Shepherd, kapitein Watson, vraagt om een veilige haven in de Verenigde Staten voor hem. Kapitein Watson is momenteel op zee waar hij toezicht houdt op de huidige Antarctic Whale Defense campagne aan boord van de Steve Irwin. Vanwege de twee uitleveringsverzoeken van Interpol die zijn ingesteld op verzoek van Costa Rica en Japan, kan hij niet aan land gaan. Hij dreigt dan te worden uitgeleverd en te worden berecht voor opgeblazen en politiek gemotiveerde aantijgingen die verband houden met het beschermen van het leven in de oceaan tegen stropers.

‘Kapitein Watson is een eco-held die zich inzet voor de handhaving van de wet ter bescherming van het leven in de oceaan. Het gaat om een taak die overheden door gebrek aan politieke wil of economische middelen niet uitvoeren’, aldus Susan Hartland, uitvoerend directeur, Sea Shepherd. ‘Hij heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder de George H.W. Bush ‘Daily Points of Light Award’ voor zijn beschermingswerk en hij zou op een lijst van nationale helden moeten staan, niet op de lijst van gezochte personen van Interpol. De aanklachten tegen hem zijn duidelijk politiek van aard en wij, als samenleving, zouden ons moeten afvragen waarom in plaats van kapitein Watson niet de illegale walvisstropers en haaienvinvissers het mikpunt zijn van overheden en op deze lijst van gezochte personen staan’, voegde zij daaraan toe.

To sign “Take strong action to stop the Japanese from killing whales in the Southern Ocean Antarctic Whale Sanctuary,” go to: http://wh.gov/Vnbu.Om de petitie tegen de walvisjacht door Japan te tekenen, ga naar: http://wh.gov/Vnbu.
Credit: White House We The People Petition Page

To sign “Provide Safe Haven to Captain Paul Watson, Founder of Sea Shepherd Conservation Society,” go to: http://wh.gov/VnRf. Om de petitie voor een toevluchtsoord voor kapitein Watson te tekenen, ga naar: http://wh.gov/VnRf.
Credit: White House We The People Petition Page

SEA SHEPHERD, KAPITEIN WATSON & DE WALVISSEN BEDANKEN U!

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: