Kapitein Paul Watson ontvangt Original Nation paspoort

21 januari 2013

Kapitein Paul Watson ontvangt Original Nation paspoort

Original Nation PassportDe oprichter van Sea Shepherd Conservation Society, kapitein Paul Watson, werd vereerd met een Original Nation paspoort tijdens een ceremonie in Melbourne.

Op vrijdag 19 januari 2013 namen Sea Shepherd afgevaardigden Anna Gordon en Jordan Crooka het paspoort namens kapitein Watson in ontvangst. Kapitein Watson is momenteel aan boord van Sea Shepherd's vlaggenschip Steve Irwin. Nadat hij onlangs aftrad als bestuurslid van Sea Shepherd VS en Sea Shepherd Australië, bleef hij aan boord van het schip om Sea Shepherd's walviscampagne te documenteren.

Blijk van solidariteit

Gecoördineerd door Rodney Augustine (van de Kimberley regio), en getekend door Tent Embassy douanebeambte Robbie Thorpe van het Krautungalung volk van de Gunnai natie, de traditionele eigenaren van het Tayers meer, geeft het paspoort blijk van solidariteit tussen de eerste volkeren van Australië en kapitein Watson. Op een moment dat de leiders van veel landen kapitein Watson niet steunen, is dit een erkenning door de eerste Australiërs voor de jaren dat hij zich heeft ingezet voor de bescherming van deze planeet en de wezens die hier leven.

De heer Thorpe zei: ‘We waarderen wat milieustrijders zoals Paul Watson doen. Iedereen die flora en fauna beschermt, is welkom in ons land. We kijken ernaar uit om Paul welkom te heten aan wal met een 'Welkom aan Land' rookceremonie, waarbij we hem een officiële inheemse naam zullen geven.’

Trots

Kapitein Watson accepteerde de eer en zei het volgende: ‘Ik ben er ontzettend trots op een paspoort te mogen ontvangen van de eerste Australiërs, een inheemse gemeenschap die nog steeds een onverbrekelijk verbinding vormt tussen de wetten van de natuur en onze soort. Wanneer de Aboriginals naar walvissen kijken, zien ze een ziel en een geest verwant aan henzelf en ze voelen dezelfde verbinding die mij heeft geleid sinds 1975, toen ik voor het eerst in de ogen van een stervende walvis keek en een andere realiteit zag. Er zijn er maar weinigen binnen de menselijke samenleving die echt begrijpen wat we doen en begrijpen waarom we doen wat we doen om de walvissen te beschermen. Maar er zijn er velen binnen deze natuurgerichte gemeenschap die wel de verwantschap zien, horen, ruiken en voelen van iedereen die op deze planeet woont in het continuüm van het leven, van het verleden via het heden naar de toekomst. Ik ken de Krautungalung van de Gunnai natie en alle eerste Australische naties weten waarover ik het heb. Bedankt Rodney Augustine, Robbie Thorpe en alle betrokkenen voor jullie zeer gewaardeerde steun.’

Kapitein Watson is de tweede prominente activist die het Original Nation erepaspoort ontvangt, na WikiLeaks oprichter Julian Assange, die de onderscheiding in september 2012 ontving.

Erkenning voor werk Sea Shepherd

Bob Brown, voormalig Greens leider en lid van de raad van bestuur van Sea Shepherd Australië zei: ‘Het Original Nation paspoort dat aan Paul Watson is uitgereikt, erkent de ongeëvenaarde bijdrage van deze geweldige milieuactivist om de walvissen van Australië te redden. De uitgave van dit paspoort zal door de meeste Australiërs worden gesteund. Zij willen Watson graag in Australië zien en willen dat hij beschermd wordt tegen intimidatie als gevolg van Japanse politieke druk.’

Afgelopen jaar lanceerde Sea Shepherd haar eerste in Australië gebaseerde campagne, Operatie Kimberley Miinimbi, om bezwaar te maken tegen de controversiële gasfabriek bij James Price Point aan de West-Australische kust bij Kimberley. Deze campagne werd geleid door Bob Brown en de directeur van Sea Shepherd Australië, Jeff Hansen, op uitnodiging van het Goolarabooloo volk, op wiens land de gasfabriek zal worden gebouwd. De operatie zorgde voor aandacht voor de kustlijn bij Kimberley om zo de wereld te laten zien dat we allemaal verliezen als deze ontwikkeling doorgang vindt.

‘De verbinding van de inheemse volkeren van Australië met land en zee is waar het kapitein Paul Watson en Sea Shepherd om gaat’, aldus de directeur van Sea Shepherd Australië, Jeff Hansen. ‘In vrede en harmonie leven met de natuurlijke wereld en al haar inwoners. Elke misdaad tegen de natuur is een misdaad tegen de menselijkheid, simpelweg omdat we niet kunnen overleven op deze planeet zonder een gezond land- en zeemilieu. Het op deze manier erkennen van kapitein Paul Watson bevestigt het idee dat de meerderheid van de Australiërs tegen de walvisjacht is. We zouden allemaal de man moeten eren die het gevecht voor de walvissen binnen de territoriale wateren van Australië leidt, door hem een veilige doorgang naar Australië te verlenen.’

Het paspoort zal aan kapitein Watson worden bezorgd, zodra hij terugkomt van de walviscampagne.

 

Anna Gordon, Robbie Thorpe, and Jordan Crooka

Van links naar rechts:
Anna Gordon – coördinator schenkingen en relaties Sea Shepherd Australië
Robbie Thorpe - van het Krautungalung volk van de Gunnai natie, de traditionele eigenaren van het Tyers meer
Jordan Crooka – niet-varend lid van Sea Shepherd Melbourne

Original Nation Passport

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: