Sea Shepherd verwelkomt legendarische vrijduikers tot Raad van Advies

18 januari 2013

Sea Shepherd verwelkomt legendarische vrijduikers tot Raad van Advies

Enzo Maiorca visits the Steve Irwin in Syracuse, ItalyEnzo Maiorca bezoekt de Steve Irwin in Syracuse, Italië
Foto: Sea Shepherd
Sea Shepherd is vereerd om Enzo Maiorca en zijn dochter Patrizia Maiorca te verwelkomen tot Sea Shepherd's internationale Raad van Advies. Enzo staat in het Middellands Zeegebied bekend als de 'Koning van de Afgrond'. Hij is een legendarische vrijduiker, meervoudig recordhouder en hij heeft tijdens zijn duikcarrière meerdere wereldrecords gevestigd. De Franse filmregisseur Luc Besson was zo onder de indruk van het leven van Enzo Maiorca dat hij de film The Big Blue maakte, geïnspireerd op Enzo en de wereld van het competitieve vrijduiken (ook wel freediven genoemd).

Eerste ontmoeting met Enzo

Tijdens Operatie Blue Rage, Sea Shepherd's campagne om de blauwvintonijn in de Middellandse Zee te beschermen, meerde ons schip Steve Irwin aan in Syracuse, Sicilië. Daar ontmoette kapitein Watson Enzo Maiorca en hun handdruk betekende een mijlpaal in de geschiedenis van de oceanen. De legendarische vrijduiker vertelde over een diepgaande ervaring die hij in de oceaan had opgedaan:

'Jaren geleden, tijdens het duiken, nam een mannelijke dolfijn mijn dochters Rossana en Patrizia en mijzelf, bijna letterlijk aan de hand mee en gaf ons zo de kans om een zwangere dolfijn te redden die verstrikt zat in een zwaardvisnet. Ik geloof dat zijn hersengolven onze geest hebben beïnvloed. Wij hebben onze armen gebruikt als stretcher om het arme uitgeputte dier, geteisterd door weeën, naar de oppervlakte te dragen. Zodra ze aan de oppervlakte was beviel ze onder het toeziend oog van haar partner van een dolfijnkalf. De volwassen dolfijn leidde het jong met zachte bewegingen van zijn snuit naar de tepels van zijn moeder. Ik denk graag dat we op die dag een gezin hebben verenigd. Een enorme woede maakte zich van mij meester toen ik me bewust werd van de illegale massaslachting van walvisachtigen in Taiji en de illegale slachtingen door de Japanse walvisvloot in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan. Ik kan deze piraten uit het land van de Rijzende Zon alleen maar veroordelen. Er zijn geen verzachtende omstandigheden voor de dood en het onherstelbaar verderf dat zij zaaien in de zeeën van deze wereld.'

Patrizia Maiorca

Enzo's dochter Patrizia, zelf wereldkampioen vrijduiken, werd ook lid van Sea Shepherd’s Raad van Advies. Ze is een milieuactivist die onvermoeibaar op zoek gaat naar afgedankte netten, die het zeeleven in onze oceanen doden. Patrizia ontmoette kapitein Peter Hammarstedt van het schip Bob Barker op het Festival Vegetariano in Gorizia, Italië. 'Enzo en Patrizia vertelden me eens dat zij nooit kunnen stoppen met het vrijduiken, vanwege die kostbare minuten onder water die voor hen de meest vreedzame zijn. Terwijl zij hun grootste diepten bereiken, worden ze aan alle kanten omringd door blauw en vertraagt de tijd. Het herinnert hen eraan dat ze onderdeel uitmaken van de natuurlijke wereld en daar niet los van staan. Ik hoop dat zij zich als leden van de Sea Shepherd Raad van Advies altijd omringd voelen door al dat blauw, net als in The Big Blue, zei kapitein Hammarstedt.

'We zijn er trots op de levende geschiedenis van het vrijduiken aan ons internationale team te mogen toevoegen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat, dankzij deze ambassadeurs van het blauwe water, onze oceanen nog hardnekkiger verdedigd en beschermd zullen worden, zelfs tot in de meest afgelegen hoeken, voor de generaties die nog komen gaan', zei Andrea Morello, coördinator voor Sea Shepherd Italië. Welkom aan boord, Enzo en Patrizia!

Enzo and Patrizia Maiorca show their support for Sea ShepherdEnzo en Patrizia Maiorca tonen hun steun voor Sea Shepherd
Foto: Sea Shepherd

Captain Hammarstedt addresses the crowd at the Festival Vegetariano in Gorizia, ItalyKapitein Hammarstedt spreekt de menigte toe
op het Festival Vegetariano in Gorizia, Italië
Foto: Sea Shepherd

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: