Sea Shepherd biedt China aan om Diaoyu eilanden te onderzoeken ter bescherming van plaatselijk zeeleven

14 december 2012

Sea Shepherd biedt China aan om Diaoyu eilanden te onderzoeken ter bescherming van plaatselijk zeeleven

Japanese fishermen driving a pod of Risso's dolphins off the coast of TaijiJapanse vissers drijven een groep grijze dolfijnen bijeen voor de kust van Taiji
Foto: Sea Shepherd
Het zou een tragedie voor het zeeleven zijn wanneer we Japan de controle laten behouden over de Senkaku Diaoyu Tiaoyu eilanden in de Oost-Chinese Zee. Met het oog op de voortdurende dolfijnenslachting in Taiji en de walvisslachting in de Zuidelijke Oceaan, wil de Sea Shepherd Conservation Society China steunen in hun poging om soevereiniteit over de Diaoyu eilanden bij China en de Tiaoyu eilanden bij Taiwan te krijgen.

Sinds de Japanners deze eilanden in 1895 met geweld hebben ingelijfd, noemen zij deze de Senkaku eilanden. Sea Shepherd is bang dat de controle van Japan over deze eilanden zal zorgen voor de slachting van meer dolfijnen en walvissen. 'We willen de wateren rond deze eilanden niet rood van het bloed van dolfijnen en walvissen zien worden' zei kapitein Paul Watson. 'Japan heeft laten zien dat zij niet over de ecologische integriteit of de verantwoordelijkheid beschikt om het ecosysteem van deze eilanden te kunnen beheren.' Sea Shepherd wil China graag aanbieden één van onze schepen naar de eilanden te sturen om de lokale dolfijnenpopulatie en het overige zeeleven te inventariseren. Alle soorten worden bedreigd wanneer Japan de eilanden zal bezetten.

We maken ons zorgen over de oorspronkelijke bewoners op en rond de eilanden. Wanneer Japan besluit om deze eilanden te ontwikkelen, zal dit ernstige gevolgen hebben voor de flora en fauna. Hoe Japan dolfijnen behandelt is duidelijk te zien in Taiji, waar jaarlijks honderden dolfijnen wreed worden afgeslacht. De dolfijnen van Diaoyu mogen niet bedreigd worden door de aanhoudende Japanse bezetting van de eilanden, die zij in 1895 met geweld van China hebben gestolen.

Alhoewel China nog steeds de gevangenschap van dolfijnen en de consumptie van haaienvinnensoep toestaat, vindt Sea Shepherd het besluit van de Chinese overheid om haaienvinnen bij staatsplechtigheden te verbieden, bemoedigend. Sea Shepherd ziet dat China bereid is concessies te doen voor de bescherming van het zeeleven en dit ook doet, terwijl Japan hardnekkig weigert iets aan dezelfde onderwerpen te doen.

Body of a Risso's dolphin being transferred in Taiji, JapanHet lichaam van een grijze dolfijn wordt getransporteerd in Taiji, Japan
Foto: Sea Shepherd

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: