Kapitein Watson looft 20.000 dollar uit voor hulp bij aanhouden dolfijnenmoordenaars in Golf van Mexico.

21 november 2012

Kapitein Watson looft 20.000 dollar uit voor hulp bij aanhouden dolfijnenmoordenaars in Golf van Mexico.

Captain Paul WatsonKapitein Watson looft een beloning uit voor arrestatie van de dolfijnenmoordenaars.
Foto: Barbara Veiga/Sea Shepherd

De vele verminkte dolfijnen die de laatste tijd aanspoelen langs de noordkust van de Golf van Mexico wijzen op actieve dierenbeul

Beloning
Kapitein Paul Watson, oprichter en voorzitter van de Sea Shepherd Conservation Society, looft persoonlijk 20.000 dollar uit eigen zak uit voor informatie die leidt tot de arrestatie en veroordeling van de persoon of personen die verantwoordelijk zijn voor het neerschieten en -steken van dolfijnen langs de noordkust van de Golf van Mexico.

De afgelopen maanden zijn er in de regio dolfijnen aangespoeld met kogelwonden en missende kaken en vinnen. Federale ambtenaren rapporteren dat ze de stroom van mysterieuze moorden onderzoeken.  Onlangs werd er langs de kust van Mississippi een dode dolfijn gevonden die zijn onderkaak miste. Langs de kust van gebieden zoals Mississippi, Louisiana en Alabama zijn er dolfijnen gevonden die zijn neergeschoten, neergestoken en verminkt. Ambtenaren in de regio hebben aangegeven dat zij geloven dat de verantwoordelijke persoon of groep losgeslagen is, omdat de dolfijnen niet alleen worden vermoord, maar ook verminkt.

Het onderzoek
Ambtenaren van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) kondigden gisteren aan dat zij iedereen, van strandgangers tot vissers en boswachters, hebben gevraagd uit te kijken naar gewonde of dode dolfijnen, evenals naar ongebruikelijke interacties tussen de zoogdieren en mensen. Het aanvallen van dolfijnen, die beschermd zijn onder de Marine Mammal Protection Act, is strafbaar en hierop kunnen boetes en gevangenisstraf volgen. Het is niet bekend wie de beschermde dieren vermoordt, maar in het verleden zijn er vissers en kapiteins van huurjachten veroordeeld voor het mishandelen van dolfijnen waarvan zij dachten dat ze aas of vis stalen. Gezien de nog steeds merkbare schade aan de Golfregio en haar vispopulaties door de verwoestende olieramp, kan het zo zijn dat er misplaatste woede is die wordt afgereageerd op de nieuwsgierige dolfijnen, die zij wellicht zien als concurrentie voor de visvangst.

"Ik beschouw het doden van een dolfijn als moord, en het lijkt erop dat we aan de Golfkust een dolfijnen-seriemoordenaar hebben. Ik wil dat deze sadistische moordenaar wordt gestopt en daarom heb ik 20.000 dollar van mijn eigen spaargeld apart gezet om uit te betalen aan de persoon die het bewijs levert waarmee deze persoon (of personen) wordt gevonden en veroordeeld. Iedereen die bewijs aanlevert kan anoniem blijven. Informatie kan worden doorgegeven aan de NOAA, NMFS of de kustwacht” zei kapitein Watson.

Spotted DolphinsSea Shepherd vraagt iedereen die informatie
over de misdaden tegen de dolfijnen heeft, om zich te melden.
Archieffoto

 

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: