"Laufen gegen Leiden" - Een marathonloper zet zich in voor dierenrechten

9 november 2012

"Laufen gegen Leiden" - Een marathonloper zet zich in voor dierenrechten

Sea Shepherd Frankfurt members with Mark Hoffman after marathonLeden van Sea Shepherd Frankfurt met Mark Hofmann na de marathon.
Foto: Jörg Ossenbrüggen

Duitse marathonloper zamelt geld in voor Sea Shepherd

Lopen voor dieren

Mark Hofmann, een 35-jarige milieu-activist en supporter van de Sea Shepherd Conservation Society, richtte het project "Laufen gegen Leiden – Marathon für Tierrechte” ("Lopen tegen lijden - marathon voor dierenrechten") op. Mark begon in 2011 met het project en heeft sindsdien zijn marathoninspanningen ingezet voor dierenrechtenorganisaties door het collecteren van donaties en het onder de aandacht brengen van dierenrechten.

Mark Hofmann kijkt op zijn eerste marathon terug als "een soort van zelfontdekking en natuurlijk het verkennen van mijn fysieke grenzen." De tweede marathon van de activist vond plaats in april 2012, in Hamburg, om geld in te zamelen voor dierenrechtenorganisatie PETA. De organisatie was opgetogen dat zij deze donatie in ontvangst mocht nemen en Mark Hofmann was blij met zijn looptijd van 4 uur, 8 minuten en 57 seconden.

Zijn toewijding uitte zich dit jaar wederom in de marathon van Frankfurt, die hij liep ter ondersteuning van Sea Shepherd. De veganistische atleet maakte een sterke steunbetuiging aan de oceanen en al haar bewoners door te finishen en zijn looptijd met 7 minuten te verbeteren. Hij finishte in 4 uur, 1 minuut en 15 seconden. Na de loop was Mark moe maar blij toen hij door leden van Sea Shepherd Frankfurt verwelkomd werd met een veganistisch zorgpakket en een Sea Shepherd Jolly Roger t-shirt.

Mark’s motivatie

Mark collecteerde de donaties voor de marathon van Frankfurt speciaal ter ondersteuning van Sea Shepherd's inspanningen om de oceanen te beschermen door middel van geweldloze directe actie. Hij overtrof zijn doel van €1.500,- en haalde onverwachts €1.724,- op. De fondsen gaan rechtstreeks naar de ondersteuning van Operatie Zero Tolerance om de illegale Japanse walvisjacht in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan te beëindigen. "Het was voor mij van bijzonder belang om donaties te collecteren voor de Sea Shepherd Conservation Society, omdat ik onder de indruk ben van mensen die op zo'n bijzondere manier opkomen voor hun idealen dat zij bereid zijn hun eigen gezondheid en leven te riskeren om onze wereld tot een betere plek te maken. De achterhaalde, gruwelijke moorden in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan moeten gestopt worden, en ik ben ervan overtuigd dat dit niet lang meer zal duren. Ik wens kapitein Paul Watson en zijn bemanning het beste en veel sterkte. Zero Tolerance voor de slachters!" zei Mark Hofmann over de marathon en zijn beweegredenen om fondsen te werven voor Sea Shepherd.

Toekomstige projecten

Mark heeft voor mei 2013 nog een bijzondere loop in de planning voor dierenrechten. Hij wil de "Vegane Ultramarathonstaffel B12" ("Veganistische Ultramarathon-estafette B12") gaan lopen op de 440 kilometer lange Bundesstraße 12 in Duitsland. Samen met 50 andere veganistische marathonlopers wil hij het vooroordeel dat atletische prestaties worden gehinderd door een veganistisch dieet, uit de wereld helpen.

We willen Mark bedanken voor zijn steun en hem feliciteren met zijn prestatie. We kijken uit naar toekomstige gezamenlijke projecten ter bescherming van de oceanen.

Zero Tolerance
Bezoek onze
Zero Tolerance
website voor meer informatie over onze 
"2012-2013 Antarctic Whale Defense"
 Campagne

 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: