Zeeleeuwen vermoord omdat ze beschuldigd worden van… Het eten van vis?

5 november 2012

Zeeleeuwen vermoord omdat ze beschuldigd worden van... Het eten van vis?

Sea lion in distress. Officials ignored numerous attempts by Dam Guardians to seek help for the animal.ArchieffotoIn de afgelopen 6 jaar, terwijl Sea Shepherd in de Zuidelijke Oceaan streed tegen de Japanse walvisjacht, vond er ook een strijd plaats in de USA. In Washington, wat ook de thuisbasis is van het hoofdkantoor van Sea Shepherd, en in Oregon en Idaho worden deze Californische zeeleeuwen systematisch gedood. Waarom doden de drie staten deze zeeleeuwen, die officieel beschermd zijn onder de Marine Mammal Protection Act? Vallen deze zeeleeuwen kinderen aan op het strand? Nee. De misdaad die deze zeeleeuwen begaan om de doodstraf te verdienen: Het eten van zalm. Als een zeeleeuw erop wordt betrapt meer dan 5 keer zalm te eten, worden zijn op de lijst gezet om gedood te worden. Elk jaar worden er meer dan 90 zeeleeuwen gedood om deze reden.

Samen met de American Human Society, de Sea Lion Defense Brigade en andere organisaties, heeft Sea Shepherd jouw hulp nodig om bewustzijn te kweken en druk uit te oefenen op de verkozen politici hier in de USA om deze inhumane en nutteloze slachtingen te stoppen. Op 8 november 2012 zal er een bijeenkomst plaatsvinden in Oregon City. We vragen onze supporters in Amerika om aanwezig te zijn om ervoor te zorgen dat deze intelligente, sociale en prachtige dieren beschermd worden. (voor meer informatie over deze bijeenkomst klik je op onderstaande link)

Achtergrond

Tussen het jaar 2002 en 2005 werd er in de Columbia Rivier een alarmerende daling geconstateerd in het aantal zalmen dat stroomopwaarts trok om zich voort te planten. De zalmpopulatie liet een daling zien van 285.000 naar een schokkende 82.000 gedurende deze drie jaar. De drie staten waar de Columbia Rivier doorheen stroomt, Idaho, Oregon en Washington, gingen over tot actie. In 2006 besloten ze de oorlog te verklaren aan de pas teruggekeerde Californische Zeeleeuw.

Lees hier het gehele artikel in het engels !

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: