Sea Shepherd kondigt zuidelijke basis aan

26 october 2012

Sea Shepherd kondigt zuidelijke basis aan

MV Brigitte Bardot and MY Steve Irwin at Seaworks Williamstown earlier this yearDe MS Brigitte Bardot en de MY Steve Irwin bij Seaworks Williamstown, eerder dit jaar.
Foto: Sea Shepherd

Sea Shepherd is een vijfjarig huurcontract aangegaan met de Seaworks Foundation. Door deze samenwerking wordt Seaworks in Williamstown de zuidelijke basis voor Sea Shepherd, waar we onze schepen en bemanning kunnen voorbereiden op hun belangrijke taken.

De Seaworks Foundation is gevestigd in Melbourne, Australie, net over de West Gate Bridge.  Sea Shepherd huurt twee gebouwen in het zich ontwikkelende maritieme complex en zal regelmatig schepen aan de pieren afmeren in Williamstown.

Trevor Huggard, de voorzitter van de Seaworks Foundation, zei dat de komst van SSCS een geweldige impuls betekent voor het gebied. “Zonder twijfel hebben de Sea Shepherd schepen gezorgd voor een extra toeloop van duizenden belangstellenden.”, vertelde Trevor Huggard. “Mensen zijn gefascineerd door het beschermingswerk van de organisatie, en de talrijke verhalen over de campagnes door de bemanningen van de Steve Irwin, de Brigitte Bardot en de Bob Barker. Williamstown is al sinds 1865 betrokken bij anti-walvisvaart activiteiten, toen een aanvalsschip van de Confederatie, de CSS Shenandoah, tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog binnenliep voor reparaties, op weg om de Amerikaanse walvisvloot te plunderen” zei Huggard.

Kapitein Locky Maclean verklaarde “We zullen één van de historische loodsen van Seaworks gaan gebruiken als scheepswerkplaats en tentoonstellingsruimte, terwijl we de andere zullen verbouwen tot een maritiem educatie- en presentatiecentrum en de nodige kantoorruimte." In het algemeen zullen hier tussen de campagnes door een of twee van de schepen zo’n 20 weken per jaar aangemeerd liggen. Daardoor kunnen bezoekers van de werf uit eerste hand een indruk krijgen van het leven aan boord van een Sea Shepherd schip.

Zelfs als de schepen niet in Williamstown aangemeerd liggen, zullen de geschiedenis en activiteiten van de organisatie in een permanente tentoonstelling te zien zijn.

De directeur van Sea Shepherd Australie, Jeff Hansen, vertelt: “De geschiedenis van Williamstown past uitstekend bij die van Sea Shepherd. En persoonlijk vind ik het geweldig dat als de schepen bij Seaworks liggen, ze een steenworp verwijderd zijn van de HMAS Castlemaine. Dit oorlogsschip, daterend uit WOII, was een korvet uit de Bathurst klasse en vergezelde de HMAS Armidale op de dag voordat ze tot zinken werd gebracht op 1 december 1942. Aan boord van de Armidale was matroos Teddy Sheean, over wiens heroïsche daden men hier kan lezen. Teddy Sheean was mijn oudoom,” aldus een trotse Hansen.

Trevor Huggard zei verder: “We zien deze verbintenis met Sea Shepherd als aanvulling van het educatieve aspect van ons maritiem complex, door het aanbieden van rondleidingen op de schepen, educatieve programma’s over de bescherming van het zeeleven en de tentoonstelling van een echte scheepswerkplaats. De Sea Shepherd organisatie begrijpt en steunt onze visie van een werkend maritiem complex en we zien uit naar de samenwerking in ons gezamenlijke voordeel.” Deze nieuwe uitvalsbasis voor Sea Shepherd bij Seaworks betekent ook een economische impuls voor het gebied van Hobsons Bay. Hierbij kun je denken aan de mogelijkheden voor de lokale ondernemingen voor scheepsonderhoud en -reparaties, brandstofvoorziening en proviandering voor lange campagnes op zee.

Het adres van Seaworks is 82, Nelson Place, Williamstown. Seaworks is open voor het publiek en educatieve, toeristische en recreatieve activiteiten.

Gratis rondleidingen worden aangeboden op zaterdagen en zondagen, van 10.00 tot 16.30 uur als de Sea Shepherd schepen binnen zijn. Voor verdere informatie kunt u mailen naar australia@seashepherd.org, of bellen naar +61(0) 3 94450 323.

Therese Pritchard Executive Officer of Seaworks Foundation with Captain Locky MacLean, Australian Director Jeff Hansen, the Steve Irwin crew, Sydney Coordinator Jools Farrell and Sunshine Coast Coordinator Jemma DarlingtonTherese Pritchard, directeur Seaworks Foundation, met kapitein Locky MacLean, Directeur Australië Jeff Hansen, de bemanning van de Steve Irwin, Sydney coordinator Jools Farrell en Sunshine Coast coordinator Jemma Darlington.
Foto: Sea Shepherd

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: