Kapitein Paul Watson ontvangt de Jules Verne Award

16 october 2012

Kapitein Paul Watson ontvangt de Jules Verne Award

Door Lamya Essemlali, directeur Sea Shepherd Frankrijk

Captain Paul Watson Receives Jules Verne AwardDe Jules Verne Award 2012 wordt in Parijs toegekend aan kapitein Paul Watson
Foto: Sea Shepherd
De oprichter en voorzitter van de Sea Shepherd Conservation Society, kapitein Paul Watson, is na kapitein Jacques Cousteau pas de tweede persoon die wordt onderscheiden met de Jules Verne Award, een award opgedragen aan milieubeschermers en avonturiers.

Op 10 oktober had ik de eer kapitein Watson te vertegenwoordigen in Parijs en namens hem de onderscheiding in ontvangst te nemen. Deze prijs kreeg hij voor zijn bijzondere en levenslange strijd voor de verdediging en bescherming van onze oceanen.

De uitreiking vond plaats in het bijzijn van Richard Dean Anderson, sinds lange tijd vriend en supporter van kapitein Watson, die ook een Jules Verne Award won in de categorie Artiesten.

Tijdens de uitreiking in Parijs had ik ook het genoegen Jaques Perrin weer te ontmoeten. Jacques Perrin is een goede vriend van kapitein Watson en is de producent en regisseur van de film Ocean, een van de spectaculairste films over onze oceanen ooit gemaakt. Meneer Perrin ontving ook een Jules Verne Award in de categorie Artiesten.

Na de uitreiking betuigde Jacques Perrin zijn blijvende steun voor zijn vriend kapitein Paul Watson.

Ik weet dat kapitein Paul Watson grote bewondering heeft voor Jules Vernes en kapitein Cousteau en goed bevriend is met Jacques Perrin en Richard Dean Anderson. Ongetwijfeld zou hij daarom in goed gezelschap zijn geweest bij deze uitreiking, ware het niet dat de gevolgen van zijn levenswerk om walvissen en het andere zeeleven te beschermen hem een deel van zijn vrijheid hebben gekost. Maar zoals hij zeer duidelijk verklaarde in een boodschap die hij speciaal voor deze gelegenheid had opgenomen: “De prijs van [zijn] vrijheid in ruil voor het leven van duizenden zeehonden, walvissen, haaien en andere zeedieren is het waard.”

Het publiek was zich hier deze avond zeer goed van bewust, toen de stem van de kapitein werd uitgezonden in het auditorium van het Parijse paleis van The Grand Rex. Het was ongetwijfeld het meest ontroerende moment van de avond.
Wij misten de kapitein allemaal heel erg. Hij verdiende het om daar bij ons aanwezig te zijn en hij zou deze onderscheiding persoonlijk hebben moeten kunnen ontvangen. Toch was het een enorme eer voor mij om deze onderscheiding in zijn naam te mogen ontvangen. Ik zal de award persoonlijk bewaren tot de rust voor hem weer terugkeert en hij weer aan land kan komen.

Nadat hij over de uitreiking hoorde, stuurde kapitein Watson mij een boodschap waarin hij vertelde hoe zeer hij de warme golf van liefde, respect en steun waardeert die het aanwezige publiek toonde voor hem en voor het werk van Sea Shepherd Conservation Society.

“Lamya, Richard en Jacques, bedankt dat jullie mij vertegenwoordigden en namens mij spraken. Ik heb nooit veel gegeven om prijzen, maar in dit geval is dat anders, want dit is de Jules Verne Award, en de associatie van deze onderscheidinng met de legendarische kapitein van de Calypso, Jacques Cousteau, maakt hem zeer bijzonder.”

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: