Sea Shepherd Conservation Society creëert de Megalodon Mentality Award

11 october 2012

DO NOT USE

Sea Shepherd Conservation Society creëert de Megalodon Mentality Award

Comparing Megalodon to the Great WhiteVergelijking van megalodon met witte haai

Foto: Photo: prehistoric-wildlife.com

Sea Shepherd Conservation Society heeft de Megalodon Mentality Award gecreëerd om uit te reiken aan individuen, groepen, bedrijven of overheden die een uitzonderlijke en buitengewone onwetendheid laten zien met betrekking tot de ecologische rol van haaien.

In een wereld waar de kans om door de bliksem te worden getroffen tijdens het golfen groter is dan de kans dat je wordt aangevallen door een haai tijdens het surfen, duiken of zwemmen in de zee, is deze award bedoeld om de onvoorstelbare onwetendheid te illustreren, die de basis is voor de vernietiging van de ecologische diversiteit in de zee.

De mensheid roeit jaarlijks meer dan vijfenzeventig miljoen haaien per jaar uit, voornamelijk voor soep. De biodiversiteit in onze oceanen is inmiddels gevaarlijk afgenomen.

De haai die te zien was in de Steven Spielberg film “Jaws” (1975) was geen witte haai. Het was zelfs helemaal geen bestaande haaiensoort maar eigenlijk een Carcharocles Megalodon, een soort die al 2 miljoen jaar is uitgestorven.

Daarom wordt deze award uitgereikt aan de oertijdliefhebbende vijanden van de haai, die nog steeds geloven dat dit uitgestorven monster in de zee zwemt met als doel elk mens dat het tegenkomt op te slokken.

De haai is een geweldig roofdier en aaseter en een oceaan zonder haaien zal zorgen voor degradatie van het eco-systeem, hetgeen ernstige gevolgen zal hebben voor de hele mensheid.

De award is een kunststof Carcharocles Megalodon tand. De echte fossielen zijn duur en moeilijk te vinden, terwijl de kunststof exemplaren meer representatief zijn voor de mensen die geloven in de schijnwereld van monstervissen.
Het was erg moeilijk om te beslissen wie de eerste winnaar van de Megalodon Mentality Award zou worden. Daarom vereert Sea Shepherd twee winnaars met deze award.

De premier van West Australië, Colin Barnett, die onlangs de oorlog heeft verklaard tegen alle haaien in West Australië, is geselecteerd als de allereerste ontvanger van de Sea Shepherd Megalodon Mentality Award.

Op gelijke plaats met de premier voor deze oneervolle onderscheiding staat de Australische minister van visserij, Norman Moore, met zijn alarmerende mededeling dat zijn regering van plan is om “haaien te vermoorden voordat ze mensen vermoorden”.

“De premier en de minister van visserij hebben beide blijk getoond van ongegeneerd opportunisme en extreme ecologische onwetendheid met hun hysterische reactie op recente haaienaanvallen in West Australië”, zei Sea Shepherd directeur Haaiencampagnes Julie Andersen. “Deze aanpak van het probleem is het equivalent van het afbreken van de bergen om klimongevallen te voorkomen, of het verplaatsen van golfbanen om golfers te beschermen. Het vernietigen van de natuur zodat mensen kunnen recreëren is geen oplossing.”

In plaats van het doden van de haaien, ondersteunt Sea Shepherd Conservation Society het opzetten van een waarneemsysteem, helikopter surveillance, taggingprojecten, onderwijs en het stoppen van de transoceanische uitvoer van levende schapen, waardoor bloed en urine wordt gemorst in de zee, hetgeen haaien dicht naar de kust trekt.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: