Sea Shepherd bemanningslid helpt bij het redden van een babywalvis in Tonga

21 september 2012

Sea Shepherd bemanningslid helpt bij het redden van een babywalvis in Tonga

Whale RescueFoto: Matafonua Lodge

Sea Shepherd-bemanningslid David Blachard heeft afgelopen vrijdag 14 september in Tonga meegeholpen bij het redden van een babywalvis; een bultrug.

Het gestrande bultrug-jong werd gevonden op het strand van Nuku Namu Island in Ha’apai. http://goo.gl/maps/MrqtX.

Na een acht uur durende inspanning van de eigenaars en gasten van the Matafonua Lodge en de lokale bevolking werd de walvis gered en vrijgelaten bij hoog water.

De redding is vastgelegd in een verbazingwekkende video, gemonteerd door Darren Rice, eigenaar van the Matafonua Lodge en tevens onderwaterfotograaf. “We hadden het geluk dat er drie dierenartsen en een lid van de Sea Shepherd-bemanning, David Blanchard, op ons resort verbleven” aldus Darren. Hij heeft de video en foto’s geplaatst op de Facebookpagina van the Matafonua Lodge. 


De vrijwilligers, waaronder lokale bewoners, hielpen de walvis koel en nat te houden totdat het water hoog genoeg stond om de walvis in lakens te tillen en vrij te laten. Dit gebeurde om 16.45 ’s middags. Darren: “De babywalvis zwom krachtig weg en maakte geluid, mogelijk roepend om zijn moeder. Hij werd voor het laatst gezien terwijl hij richting dieper water zwom. Ik wil iedereen die heeft meegeholpen heel erg bedanken. Dit was echt een ongelofelijke ervaring die al onze levens zal veranderen. Ik wens de kleine walvis die zo geduldig heeft liggen wachten tot het hoog water werd veel succes”.

Voor zover hij zich kan herinneren is dit volgens Darren de eerste keer dat er een walvis is gestand in Ha’apai. Bultrugwalvissen komen naar Tonga vanuit het Antarctisch gebied om zich voort te planten en hun jongen te baren in de warme wateren van Tonga. Ze zijn daar te zien tijdens het jaarlijkse migratieseizoen dat duurt van juli tot oktober. In september trekken de walvissen en hun jongen richting het zuiden, terug naar de Antarctische wateren.

Foto en videobeelden van de reddingsactie

http://www.facebook.com/matafonualodge

http://www.matafonua.com/whale-stranding-video/

Whale RescueFoto: Matafonua Lodge

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: