Geheime O.R.C.A. Force-missie succesvol

16 september 2012

Geheime O.R.C.A. Force-missie succesvol

O.R.C.A. Force Team member Rosie Kunneke on lookout dutyO.R.C.A. Force teamlid Rosie Kunneke staat op de uitkijk

Foto: Sea Shepherd
O.R.C.A. Force is er in geslaagd om videobeelden en foto’s te maken van de slachting van zeehonden nabij Cape Cross, Namibië. Het onbemande vliegtuig (UAV) van het team vertrok nadat de zeehondenjagers waren aangekomen bij het Cape Cross reservaat. Dit was net na zonsopgang.

“Het was net een James Bond-film”, vertelt teamlid Dinielle Stöckigt. “Het was geweldig om een UAV te lanceren, deze door het luchtruim te laten vliegen dat tijdens de jacht verboden is, opnamen te maken en te zien dat de Namibische marine, leger, politie, bewakers en zeehondendoders er geen flauw benul van hadden van wat er gebeurde.”

Het team zal nu de veilige schuilplaats verlaten en zich naar een buurland begeven. “Met heel beperkte middelen zijn we er in geslaagd om beeldmateriaal te maken”, zegt Laurens de Groot, directeur van O.R.C.A. Force. “We moeten de video uit het land krijgen zodat we de wereld kunnen tonen wat we gefilmd hebben. Als de Namibische overheid de zeehondenslachting niet wil stoppen is dat hun keuze, maar Sea Shepherd zal er alles aan doen om er zeker van te zijn dat de rest van de wereld op de hoogte is van deze misdaad; het verbrijzelen van schedels van zeehondenpuppies om winst te maken.”

O.R.C.A. Force paste standaard UAV uitrusting aan om dit doel te bereiken. Zwaar weer maakte het moeilijk om deze missie uit te voeren, maar de uitzonderlijke vaardigheden van de UAV piloten van ons team leidden ertoe dat deze missie toch succesvol werd afgerond. “Het was verschrikkelijk om te vliegen vandaag”, legt “Mr. Biggles” uit. De laaghangende, vochtige wolken verstopten onze instrumenten. Op een gegeven moment kwam ik over de grond maar niet vooruit, terwijl mijn snelheid in de lucht 48 km/u was. Je ziet het vliegtuig niet, maar je weet dat het over water vliegt, en dan wordt je toch een beetje ongerust.", grijnst hij. “Desondanks hebben we de beelden die we wilden, we hebben we het vliegtuig teruggehaald en we werden niet gesnapt.”

Na de ervaring van dit jaar is Sea Shepherd vastbesloten om terug te keren naar het land in Zuidelijk Afrika. “We hebben zo’n goed resultaat geboekt met een minimum aan apparatuur. Ons volgende doel is het gebruiken van onbemande vliegtuigjes die uren in de lucht kunnen blijven”, zegt de Zuid-Afrikaanse coördinator Rosie Kunneke. "Uitgerust met high-tech video-apparatuur zullen we elke fase van de zeehondenslachting in Cape Cross in beeld kunnen brengen. Van het moment dat de wrede doders op het ongerepte strand stappen om de zogende zeehondenpuppies te doden, tot het moment dat ze de verwerkingsfabriek in Hentiesbaai verlaten, zal Sea Shepherd de grootste afslachting van zeedieren op deze planeet streamen naar een wereldpubliek. Namibië heeft een alternatief: stop met het zinloos afmaken van zeehonden. In dat geval zal Sea Shepherd beelden streamen van levende zeehonden die de bescherming van het Zeehondenreservaat van Cape Cross genieten. Want dat is uiteindelijk de bedoeling van een reservaat.

Making some final adjustments before flightEnkele laatste aanpassingen voor de vlucht

Foto: Sea Shepherd

The UAV returns from a successful flightDe UAV keert terug van een succesvolle vlucht

Foto: Sea Shepherd

Desert Seal
Bezoek onze
Operation Desert Seal
website voor meer informatie.
 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: