Onbemand vliegtuig van O.R.C.A Force maakt de eerste beelden van de zeehondenjagers

5 september 2012

Onbemand vliegtuig van O.R.C.A Force maakt de eerste beelden van de zeehondenjagers

O.R.C.A. Force team member launching UAVO.R.C.A. Force teamlid lanceert UAV (Unmanned Aerial Vehicle – onbemand luchtvaartuig)

Bij het krieken van de dag heeft het O.R.C.A Force team het onbemande vliegtuig met succes gelanceerd om beelden van de zeehondenjagers op Cape Cross, Namibië vast te leggen. De beeldopnames laten het zeehondenreservaat zien, de zeehondenjagers die uit hun voertuigen stappen, en een volgeladen vrachtwagen, die het Cape Cross gebied verlaat om naar de zeehondenverwerkingsfabriek te rijden.

“Het was een ongelooflijk uitdagende vlucht,” legt UAV-deskundige Jake Weber uit. "De wind trok het vliegtuig weg van het land richting de oceaan. Als de batterij opraakt wil je echt niet boven het water vliegen met nog 7 mijl te gaan tot het basiskamp. Op een bepaald moment waren we meer bezorgd over het terughalen van de UAV dan over het verkrijgen van het beeldmateriaal”

Toen bleek dat de UAV niet terug zou kunnen komen met de batterijlading die nog over was, heeft het team, net voordat het vliegtuig het basiskamp bereikte, een noodlandingprocedure uitgevoerd. “De UAV landde in de heuvels tussen ons en de zeehondenjagers,” aldus teamlid Rosie Kunneke. "We moesten rennen, wegduiken, ons verbergen en weer rennen totdat we het vliegtuig weer in handen hadden. Maar het is ons gelukt en zowel de zeehondenjagers en hun beveiliging hebben ons niet opgemerkt. Ik moet zeggen dat de bewakers rondom de zeehondenkolonie de afgelopen dagen zenuwachtiger lijken te zijn dan eerder.

De zeehondenjagers gaan ondertussen door met deze grootste en wreedste zeezoogdierenslachting ter wereld. Zij zullen niet stoppen totdat zij hun quotum van meer dan 90.000 zeehonden hebben bereikt. Sea Shepherd zal doorgaan met het ontmaskeren van deze barbaarse misdaad tegen de natuur, net zolang totdat het de corrupte Namibische regeringsambtenaren dwingt hun activiteiten; het uitroeien van bedreigde zeehonden, te stoppen.

Onderstaande afbeeldingen zijn geselecteerd uit de videobeelden die Sea Shepherd later dit jaar in Seal Wars II zal vrijgeven. “Deze foto’s zijn nog niet van hoge kwaliteit,” vertelt Laurens de Groot. “Maar het laat zien dat het team met de vliegende basisapparatuur in staat is om beelden te maken. We blijven hier totdat we nog betere beelden van de barbaarse zeehondenjagers en het corrupte veiligheidsteam in actie krijgen. Onze technische jongens blijven aan de duurzaamheid van de UAV en de kwaliteit van de afbeeldingen werken. We hebben het al eens gepresteerd en ik ben er zeker van dat we het weer kunnen.”

O.R.C.A. Force team members finding their headingsO.R.C.A. Force teamleden zoeken hun koers
UAV aerial image of Cape Cross ReserveUAV luchtfoto van Cape Cross reservaat
UAV aerial image of sealers arriving to begin slaughtering sealsUAV luchtfoto van zeehondenjagers die arriveren om met de zeehondenslachting te beginnen
UAV aerial image of truck carrying slaughtered seals as it leaves Cape Cross ReserveUAV luchtfoto van de vrachtwagen die de geslachte zeehonden vervoert terwijl deze het Cape Cross reservaat verlaat
Desert Seal
Visit our
Operation Desert Seal
site for more information.
 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: