Onbemand vliegtuig van O.R.C.A. Force maakt succesvolle testvlucht over Cape Cross zeehondenkolonie

1 september 2012

Onbemand vliegtuig van O.R.C.A. Force maakt succesvolle testvlucht over de Cape Cross zeehondenkolonie

UAV Take-offHet opstijgen van de UAV

Sea Shepherds onbemande vliegtuig (UAV) heeft vanochtend een allereerste vlucht gemaakt over de zeehondenkolonie bij Cape Cross. Iedere ochtend worden hier honderden zeehondenjongen met grof geweld doodgeknuppeld. Dit is de eerste keer dat er over de Cape Cross kolonie gevlogen is gedurende deze zeehondenslachtingen.

Het O.R.C.A Force-team bestaat uit twee geharde campagne-veteranen en twee ervaren UAV-experts. “Het is een echt privilege om met zo’n geweldig team te werken”, zegt O.R.C.A. Force directeur Laurens de Groot. “Onze piloten hebben echt buitengewone capaciteiten. Ze zien iets, en beginnen zich direct af te vragen hoe ze het kunnen laten vliegen. Alsof ze Charles Lindbergh, de gebroeders Wright en MacGyver in een grote hoed hebben gestopt, en daar vervolgens deze topklasse experts uit hebben gehaald.” 
Het team opereert vanuit een geheime locatie ergens in de Namibische woestijn.

Het O.R.C.A. Force-team moet het opnemen tegen stevige winden tot 40 km/u, die de gevoelige apparatuur als het ware zandstralen. Naast de strijd tegen deze onvergevelijke omgeving, moeten ze ook meer dan 10 kilometer vliegen met het onbemande vliegtuig dat met de hand, en met een zeer klein budget gebouwd is. UAV piloot “Mr. Biggles” verklaart: “We maken het onmogelijke mogelijk op deze afgelegen locatie, ver weg van electriciteit en andere voorzieningen die we normaal gesproken nodig hebben om iets te kunnen laten vliegen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we dit opnieuw kunnen doen, ditmaal met camera’s.”

Nu de testvlucht succesvol is gebleken, zal het undercover-team haar doel blijven nastreven: beeldmateriaal verzamelen van de zeehondenknuppelaars. Deze knuppelaars en de Namibische overheid doen er alles aan om deze criminale activiteiten te verhullen. Marineschepen, gewapende convooien en politie omringen de slachtvelden. Ondanks alle beveiligingsmaatregelen lijkt het erop dat ze de beveiliging van het luchtruim hebben verwaarloosd.

Het O.R.C.A. Force-team zal blijven opereren vanuit de woestijn, waarbij ze overdag uit de zon blijven, en ’s avonds, gedurende de donkere uren van de afrikaanse winter, actief worden. “Ze zullen ons nooit vinden. We zullen zweven als een vlinder en steken als een bij totdat de zeehondenslachtingen voor altijd stoppen.” aldus Zuid-Afrikaans teamlid Dinielle Stockigt.

O.R.C.A Force team monitors the UAV systems during test flightHet O.R.C.A. Force-team houdt de UAV systemen nauwlettend in de gaten tijdens de testvlucht
Rosie Kunneke on lookout during test flight Rosie Kunneke op de uitkijk gedurende de testvlucht
Desert Seal
Visit our
Operation Desert Seal
site for more information.
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: