Sea Shepherd Conservation Society lanceert Operation Desert Seal II

25 augustus 2012

Sea Shepherd Conservation Society lanceert Operation Desert Seal II

Nursing Cap Fur Seal pup and motherZogende zeehondenpup en moeder

Sea Shepherd heeft haar O.R.C.A. Force eenheid naar Namibië uitgezonden om de afslachting van 90.000 zeehondenbaby’s bloot te leggen. Een team van vijf betrokken en gedreven vrijwilligers werd zorgvuldig geselecteerd om deze gevaarlijke missie uit te voeren.

De Namibische zeehondenslachting begint elk jaar aan het begin van juli en gaat door totdat de vergunninghouders hun quotum van 90.000 dode babyzeehondjes hebben bereikt. De Turkse/Australische bonthandelaar Hatem Yavuv koopt alle pelzen in en bewerkt deze in zijn fabriek zonder enige gewetenswroeging tot haute couture mode voor zijn klanten.

“Vorig jaar noemde een overheidsfunctionaris Sea Shepherd nog ’vijanden van de staat” voor het verstoren van hun commerciële zeehondenjacht. Deze uitspraak maakte ons vastbeslotener dan ooit om terug te komen en een einde te maken aan de slachting van deze met uitsterven bedreigde zeehonden," zegt directeur Laurens de Groot van O.R.C.A.Force.

De O.R.C.A. Force eenheid, uitgerust met geavanceerde apparatuur, is met succes de Namibische grens gepasseerd en is momenteel actief vanuit een geheime locatie in de uitgestrekte Namibische woestijn. “We wisten dat we voorzichtig moesten zijn bij de grens omdat we vernomen hadden dat een andere NGO (niet-gouvernementele organisatie) de toegang werd geweigerd toen duidelijk werd dat ze in Namibië waren om de zeehondenslachting te stoppen. Ons team stak echter onopgemerkt de grens over bij een kruising waar ze ons nooit zouden verwachten,” aldus Rosie Künneke uit Sea Shepherd coördinator voor Zuid-Afrika.

Na het bereiken van het gebied waar het bloedbad plaatsvindt, maakte het team meteen een verkenningstocht om te zien hoe de slachting dit jaar werd georganiseerd. Jake Weber, Amerikaanse legerveteraan, legt uit: “De zeehondenjagers en de overheid hebben nog niet eerder zoveel geld uitgegeven aan beveiliging. Er rijden gewapende patrouilles rond de zeehondenkolonie, een konvooi van patrouillewagens rondom de vrachtwagen met de afgeslachte babyzeehonden en er zijn bewakers die met honden patrouilleren in en rondom de fabriek waar de zeehonden worden verwerkt. Ze hebben zelfs hun gloednieuwe marinevaartuig ‘De Olifant’ erop af gestuurd om de kust van Cape Cross te bewaken. Dit is het beschamende geheim waarvan Namibië niet wil dat iemand het weet.”

De grootste slachting vindt plaats bij Cape Cross, wat ook een zeehondenreservaat is en tevens de op een na grootste toeristische attractie in het Zuid-Afrikaanse land. De Namibische regering kan een grotere en duurzamere winstontwikkeling maken van levende zeehonden dan dat het kan van dode zeehonden maar toch blijven ze de populatie van deze kwetsbare kolonie decimeren. Deze controversie is, simpel gezegd, krankzinnig voor zowel de instandhouding van de soort als ook op economisch niveau. Sea Shepherd zal blijven ingrijpen om deze wreedheden bloot leggen totdat de hele wereld ervan weet. Negatieve publiciteit zal de Namibische toeristenindustrie miljoenen dollars kosten. Opgeteld bij de toenemende kosten voor de beveiliging zal de overheid op een bepaald moment worden gedwongen om deze afschuwelijke praktijken te stoppen.

Cape Fur SealKaapse pelsrob

Desert Seal
Visit our
Operation Desert Seal
site for more information.
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: