Operatie Infinite Patience: Cove Guardians 2012-2013

11 augustus 2012

Operatie Infinite Patience: Cove Guardians 2012-2013

Cove Shot

De dolfijnen hebben je nodig. Sea Shepherd maakt zich klaar voor onze jaarlijkse campagne om dolfijnen te verdedigen, Operatie Infinite Patience 2012-2013. Cove Guardian vrijwilligers zijn nodig. We hebben vrijwilligers nodig om naar Taiji, Japan, te reizen en we hebben vrijwilligers over de hele wereld nodig om de Japanse regering aan te spreken.

De dolfijnenslacht in Taiji, Japan, gaat door. De afgelopen twee jaren hebben we het vertraagd, maar dolfijnen worden nog steeds de Cove in gedreven om gevangen of geslacht te worden. We zullen niet stoppen voordat deze slacht ophoudt! We zullen ons eindeloze geduld (Infinite Patience) laten zien.

Het drijfjachtseizoen zal dit jaar beginnen op 1 september en doorgaan tot en met februari of maart 2013. Hier is je kans om mee te doen. We hebben vrijwilligers nodig om ons ter plaatse, in Taiji, bij te staan. Wil je een Cove Guardian worden? We weten dat onze aanwezigheid ter plaatse de Japanse regering behoorlijk wat geld kost en hoe meer van ons aanwezig zijn, des te duurder het voor hen wordt.

De Japanse autoriteiten zijn wanhopig aan het worden. Tijdens het afgelopen seizoen werd Cove Guardian Erwin Vermeulen vierenzestig dagen vastgehouden door de Japanse regering en gedwongen om terecht te staan voor een misdaad die hij niet had begaan. Deze rechtszaak kostte de Japanse regering veel geld. De rechter bevond Vermeulen niet schuldig en de regering van Japan werd gedwongen om hem 10.000 Amerikaanse dollars te betalen voor onrechtmatige opsluiting. Vrijspraak komt zelden voor in Japan, waaruit blijkt hoe weinig bewijsmateriaal er was om de zaak te ondersteunen. Vermeulen heeft het volledige bedrag gedoneerd aan Sea Shepherd.

Als je geen Cove Guardian in Taiji kunt worden, is je deelname toch van essentieel belang. We hebben toegewijde en gepassioneerde supporters van over de hele wereld nodig, om onze tweets4taiji op Twitter en andere informatie uit de campagne te volgen. Jouw voortdurende inspanningen om contact te maken met de Japanse ambassades en consulaten, om hen te informeren over hoe weerzinwekkend deze slachting is en hoe het de reputatie van Japan schaadt, is even belangrijk als altijd.

We weten dat onze aanwezigheid en de correspondenties met de Japanse ambassades en consulaten de afgelopen twee jaar het aantal vermoorde dolfijnen heeft verminderd.

Niet iedereen die bemanningslid van Sea Shepherd wil worden kan de tijd vrijmaken die nodig is voor een Antarctische campagne. Evenmin kan iedereen die solliciteert voor de bemanning van een schip uiteindelijk worden geselecteerd. De meeste sollicitaties voor Cove Guardian worden echter geaccepteerd – een enkele uitzondering daar gelaten. Hoewel dit een relatief gemakkelijke campagne is om je bij aan te sluiten, wees je ervan bewust dat dit emotioneel moeilijk en financieel duur kan zijn. Het is niet iets om licht op te nemen. Het is belangrijk werk en we moeten sterk in onze schoenen staan in het aanzicht van deze afschuwelijke slacht – tot het stopt. Veel Cove Guardian vrijwilligers komen terug naar Taiji en anderen zijn onze scheepsgebaseerde campagnes gaan bemannen.

Denk je dat je het benodigde in huis hebt om Infinite Patience in de praktijk te brengen in Taiji? Schrijf naar Scott West via coveguardian@seashepherd.org en vraag een Cove Guardian aanmeldingspakket aan.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: