Ierse zwemkampioene trotseert het Kanaal om Sea Shepherd te steunen

9 augustus 2012

Ierse zwemkampioene trotseert het Kanaal om Sea Shepherd te steunen

news_120809_1_1_Rachel_X_Channel_Swim

Rachel Doyle, de gouden medaillewinnares van de Wereld Winterspelen, maakt zich op om deze week het Kanaal over te zwemmen, om Sea Shepherd Conservation Society te steunen. De vrouw uit Dublin, Ierland, won goud op de 450 meter zwemmen tijdens de Wereld Winterkampioenschappen in Jurmala, Riga, in Letland, op 21 januari dit jaar. Het 450 meter lange parkoers was een “zwembad”, uitgehakt uit het ijs van rivier de Lielupe, die uitmondt in de Baltische Zee, bij Jurmala, Riga. Wetsuits waren niet toegestaan en de watertemperatuur was ongeveer -2 graden Celcius.

“Om alleen het kanaal over te zwemmen, met slechts een veiligheidsboot om me te begeleiden, is een persoonlijke uitdaging, een kans die zich maar één keer in je leven voordoet. Het is ook een kans om het bewustzijn over de oceanen en het belang hiervan voor ons bestaan te vergroten en om vitale fondsen te werven voor Sea Shepherd Conservation Society. Ik heb altijd een passie gehad voor de oceanen en de bescherming ervan. Sea Shepherd Conservation Society is voor mij de enige effectieve organisatie, die het zeeleven en de ecosystemen in de oceanen wereldwijd verdedigt, behoudt en beschermt. De oceanen liggen mij na aan het hart en fondsen werven voor SSCS is een grote persoonlijke beloning”, zei Rachel.

De zwemtocht, die achttien uur of meer kan duren, afhankelijk van de omstandigheden op het open water, is een uithoudingstocht in open water die hemelsbreed 41 kilometer lang is. Zwemmers hebben te maken met een van de drukste scheepsroutes ter wereld, koud water, veranderende omstandigheden in de zee, kwallen, afval en getijden die de zwemafstand kunnen verlengen.  Klik hier om de voortgang van Rachel te volgen.

Rachel, die lid is van de Phoenix Zwemclub en werd gecoacht door de vrouw die in 2000 als eerste vrouw het Kanaal overzwom, zei zich sterk te voelen en er zeker van te zijn dat ze de overtocht gaat halen, mits de weersomstandigheden het toelaten.

Donaties kunnen worden gedaan via JustGiving.com of via de donatiepagina van Sea Shepherd.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: