Sea Shepherd arriveert in Broome voor de start van het walvisonderzoek bij James Price Point

8 augustus 2012

Sea Shepherd arriveert in Broome voor de start van het walvisonderzoek bij James Price Point

Sea Shepherd Australia director Jeff Hansen with campaign leader Bob Brown and Labor MP Melissa Parke hold a Sea Shepherd flag. Photo: Bronte Turner for the Bob Brown FoundationJeff Hansen, directeur Sea Shepherd Australië, campagneleider Bob Brown en Labor kamerlid Melissa Parke met de Sea Shepherd vlag.
Foto: Bronte Turner voor de Bob Brown Foundation

Broome, West-Australië – 6 augustus 2012. Bob Brown, voormalig leider van de Australische Groenen, Jeff Hansen, directeur van Sea Shepherd Australië en Melissa Parke, kamerlid voor Fremantle, kwamen bijeen met mensen uit de lokale gemeenschap, waaronder leden van de Goolarabooloo familie, om de Steve Irwin te verwelkomen bij de haven van Broome.

Meneer Brown is in Broome om Sea Shepherd’s operatie Kimberley Miinimbi aan te voeren, op uitnodiging van de Goolarabooloo, om het belang van James Price Point als leef- en voedingsgebied voor bultruggen, dolfijnen en schildpadden duidelijk te maken.

Meneer Brown zei vandaag: “Wij moeten de grootste kraamkamer voor bultruggen ter wereld beschermen. Niemand zou een gasfabriek in een kraamkamer voor mensen zetten, dus waarom wel in die van onze walvissen?”

“Ik ben ervan overtuigd, dat wanneer de mensen in Australië deze beelden op tv zien, ze alles zullen willen doen om ervoor te zorgen dat het gaswinningproject niet doorgaat”, besloot Mr. Brown.

Een gaswinningproject aan de kust van James Price Point zou de diversiteit van het zeeleven ernstig verstoren, door de industriële infrastructuur die de haven dan nodig heeft. Om een haven en vaargeul te maken voor het verkeer van LNG tankers (tankers met vloeibaar aardgas), zou veel baggeren nodig zijn. Dit zou resulteren in een ‘dode zone’ voor het zeeleven bij James Price Point. Ook zou het risico op walvissterfte door botsingen met schepen toenemen, doordat er veel schepen van en naar de gasfabriek zullen varen.

Jeff Hansen, directeur van Sea Shepherd Australië, zei vandaag: “Sea Shepherd heeft een trotse geschiedenis wat betreft het beschermen van de walvissen in het walvisreservaat bij Antarctica. We steunen graag de campagne tegen het gaswinningproject bij James Price Point. Dit is een belangrijk leefgebied voor walvissen, dat zich uitstrekt langs dit deel van het schiereiland Dampier.”

“Bij een bezoek gisteren aan de groep mensen die hier ten zuiden van James Price Point wetenschappelijk onderzoek naar walvissen doet, leerde ik dat deze onderzoeksgroep de afgelopen zes weken in slechts vier uur per dag meer dan duizend walvissen observeert, waaronder 80 moeders met kalf”, aldus meneer Hansen.

Bob Brown, Jeff Hansen en Melissa Parke hadden later een ontmoeting met een aantal ouderen van de Jabbir Jabbir mensen bij Waardi Ltd, om te luisteren naar de mening van sommige traditionele bewoners die ‘ja’ hebben gezegd tegen het voorstel voor het gaswinningproject.

Bob Brown zei, dat de traditionele bewoners van Kimberley altijd zouden moeten delen in de gasopbrengst, waar deze ook aan land wordt gebracht, en niet alleen als de gasfabriek bij James Price Point wordt gebouwd.

Mevrouw Parke zei, dat het argument dat het 40 miljard dollar kostende project, met al zijn gevolgen voor het milieu, gerechtvaardigd is vanwege de grote economische voordelen voor de aboriginals, niet opgaat. Want: ‘Ziekenhuizen en scholen zijn een recht voor alle Australiërs.’

Sea Shepherd zal dagelijks observaties doen van de walvissen bij James Price Point, waarbij de bemanning elke dag gasten ontvangt, onder wie walvisbeschermers Annabelle Sandes en Richard Costin.

Richard Costin en Annabelle Sandes zijn natuurkenners en fotografen uit Broome, die de afgelopen zes jaar bij de kust van Kimberley onderzoek hebben gedaan naar de zogenaamde Breeding Stock D bultrugpopulatie, de grootste populatie bultruggen ter wereld. Voor meer foto's van het Kimberley gebied, klik hier.

Sea Shepherd Australia director Jeff Hansen and campaign leader Bob Brown meet Lorna Cox, a Nyul Nyul/Jabirr Jabirr woman. Photo: Bronte Turner for the Bob Brown FoundationJeff Hansen, directeur Sea Shepherd Australië en campagneleider Bob Brown ontmoeten Lorna Cox, een vrouw van de Nyul Nyul/Jabirr Jabirr. Foto: Bronte Turner voor de Bob Brown Foundation
Campaign leader Bob Brown addresses the media and supporters about the importance of preserving the humpback whale nursery. Photo: Bronte Turner for the Bob Brown FoundationCampagneleider Bob Brown spreekt de media en supporters toe over het belang van het behouden van de kraamkamer voor de bultruggen. Foto: Bronte Turner voor de Bob Brown Foundation
Campaign leader Bob Brown and Labor MP Melissa Parke with Goolarabooloo people Josepeh Roe and Terese Roe. Photo: Bronte Turner for the Bob Brown FoundationCampagneleider Bob Brown en Labor kamerlid Melissa Park met de Goolarabooloo, Josepeh Roe en Terese Roe. Foto: Bronte Turner voor de Bob Brown Foundation
Opponents of the proposed gas hub show their support in an effort to stop the planned development. Photo: Bronte Turner for the Bob Brown FoundationTegenstanders van de voorgestelde gasfabriek tonen hun steun in een poging de geplande ontwikkelingen te stoppen. Foto: Bronte Turner voor de Bob Brown Foundation
The Sea Shepherd flagship, Steve Irwin, arrives in Broome, Western Australia to support Operation Kimberley Miinimbi. Photo: Bronte Turner for the Bob Brown FoundationHet vlaggenschip van Sea Shepherd, de Steve Irwin, komt aan in Broome, West-Australië om Operatie Kimberley Miinimbi te steunen. Foto: Bronte Turner voor de Bob Brown Foundation
An adult Humpback whale swims with a small pod of dolphins in the whale nursery waters. Photo: Bronte Turner for the Bob Brown FoundationEen volwassen bultrugwalvis zwemt met een kleine groep dolfijnen in de kraamkamer van de walvissen. Foto: Bronte Turner voor de Bob Brown Foundation
A female Humpback whale swims with her calf near the proposed gas hub location. Photo: Bronte Turner for the Bob Brown FoundationEen vrouwtjesbultrug en haar kalf zwemmen naast de geplande plaats van de gasfabriek.
Foto: Bronte Turner voor de Bob Brown Foundation
A female Humpback whale plays with her calf in the waters off James Price Point. Photo: Bronte Turner for the Bob Brown FoundationEen vrouwtjesbultrug en haar kalf spelen in het water bij James Price Point. Foto: Bronte Turner voor de Bob Brown Foundation
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: