Advocaat van kapitein Paul Watson bevestigt dat de activist Duitsland heeft verlaten

25 juli 2012

Advocaat van kapitein Paul Watson bevestigt dat de activist Duitsland heeft verlaten

Sea Shepherd heeft vernomen dat Japan wellicht ook om uitlevering zal verzoeken

news_120725_1_1_BV_PaulWatson_portrait_2_9635

Na drie dagen van speculatie omtrent zijn verblijfplaats, heeft de Duitse advocaat van kapitein Paul Watson bevestigd dat de beschermer van het zeeleven Duitsland heeft verlaten en zich op een onbekende locatie bevindt.

“De advocaat van kapitein Watson meldt dat hij Duitsland verlaten heeft”, zei Susan Hartland, administratief manager van Sea Shepherd. We denken, op basis van betrouwbare bronnen, dat de Japanse overheid reeds om uitlevering van kapitein Watson heeft verzocht, zodra hij in Costa Rica zou zijn. Dit, om verantwoording af te leggen voor beschuldigingen met betrekking tot de belemmering van hun illegale walvisjacht in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan. We hebben geen verdere informatie en hebben geen contact met hem. We zullen ons best doen om meer details te verstrekken, zodra we meer weten. We zullen nieuwe informatie bekend maken, wanneer dit binnenkomt en we in staat zijn de betrouwbaarheid hiervan te bevestigen.

Kapitein Watson werd 70 dagen vastgehouden in Duitsland, ondanks duizenden steunbetuigingen van burgers, beroemdheden, politici en andere uitblinkers, die gezonden werden naar de Duitse Minister van Justitie om voor zijn vrijlating te pleiten. Hij werd op weg naar Cannes, Frankrijk, in Frankfurt gearresteerd op 13 mei jongstleden, op basis van een tien jaar oud bevel van Costa Rica. Hij werd in Duitsland vastgehouden voor uitlevering aan Costa Rica, vanwege een vermeende “scheepsverkeerovertreding”, welke in 2002 plaatsvond tijdens het filmen voor de bekroonde documentaire Sharkwater. Het desbetreffende incident vond plaats op volle zee, in Guatemalaanse wateren, waar Sea Shepherd een illegale haaienvinnenoperatie aantrof, die werd uitgevoerd door het Costa Ricaanse schip Varadero. In opdracht van de Guatemalaanse autoriteiten droeg Sea Shepherd de bemanning van de Varadero op hun haaienvinnenpraktijken te stoppen en terug te keren naar de haven om vervolgd te worden. Tijdens het begeleiden van de Varadero naar de haven werden de rollen omgedraaid en werd een Guatemalaanse kanonneerboot uitgezonden om de Sea Shepherd bemanning te onderscheppen. Om de Guatemalaanse kanonneerboot te ontwijken heeft Sea Shepherd vervolgens koers gezet naar Costa Rica, waar de bemanning nog meer illegale haaienvinnenpraktijken aantrof, in de vorm van duizenden gedroogde haaienvinnen op de daken van industriële gebouwen.

Blijf onze website in de gaten houden voor meer updates.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: