Kampioen autoracen Zack Jarrell racet om onze oceanen te redden

24 juli 2012

Kampioen autoracen Zack Jarrell racet om onze oceanen te redden

Door Robin Winters, onshore vrijwilliger Centraal Florida

Racecar Driver Zack Jarrell and his #18 Chevrolet Impala, which flew the Sea Shepherd Jolly Roger logo in Saturday's FASCAR Pro Late Models 100 race at Florida's New Smyrna SpeedwayAutocoureur Zack Jarrell en zijn #18 Chevrolet Impala, die het Sea Shepherd Jolly Roger logo droeg bij de FASCAR Pro Late Models 100 race afgelopen zaterdag, op de New Smyrna Speedway in Florida

Vlakbij State Road 44 in New Smyrna Beach, Florida, op de New Smyrna Speedway, ontmoeten collega Sea Shepherds, Barry en Barbara Vaught en ik de negentienjarige kampioen autoracen Zack Jarrell. We vingen een eerste glimp op van deze voorvechter van de oceanen, die ook een fervent surfer is en al snel een volledig opgeleide piloot zal zijn, terwijl hij aan de startlijn stond met collega-coureurs, poserend voor foto’s voor de race begon. We wisten dat hij ons had gezien, want zijn glimlach werd breder en zijn wangen een beetje rozig. Wij drieën waren net zo enthousiast om hem te begroeten. Toen de groep na de foto’s uiteen ging, stelden we ons voor en liepen snel naar Zack’s racewagen om die te bekijken. Zack is een coureur op het FASCAR circuit (Florida Association of Stock Car Auto Racing) en is een aanstormend talent, die niet zo langzaam op weg is naar NASCAR (National Association for Stock Car Auto Racing). Hoewel hij slechts drie jaar rijdt, is hij zevenvoudig kampioen en heeft hij 221 winnende races op zijn naam staan!

Terwijl onze groep de Chevrolet raceauto naderde, konden we de immense trots voelen van Zack en zijn pit team – bestaande uit zijn zus, Jasmine, zijn ouders Jeff en Nancy, en zijn vrienden Brian, Dawn en Darrell – toen zij ons de Jolly Roger presenteerden. Zack’s team was ook gekleed in de meest recente Sea Shepherd uitrusting, als ondersteuning van Zack’s beslissing om het Sea Shepherd Jolly Roger logo op de motorkap van zijn racewagen te voeren en zo te pleiten voor het redden van onze oceanen. We verzamelden ons snel rond de auto voor pre-race foto’s en kennismakingen, omdat Zack en het team zich klaar moesten maken om aan de race te beginnen.

We werden naar de tribunes begeleid door de beste vriend van Zack, Michael Murphy. Hij is ook een Sea Shepherd supporter. Terwijl we omhoog liepen, werden we begroet met applaus en een “zee” van Sea Shepherd shirts van verschillende campagnes. De vrienden van Zack Jarrell waren gekomen, zelfs uit Tampa, Florida, om hun steun te tonen voor zowel hem als Sea Shepherd. Wat een indrukwekkend moment! Er werd kennisgemaakt, groeten werden uitgewisseld en stoelen geclaimd, terwijl we ons klaarmaakten voor de start van het evenement. We zouden niet lang hoeven te wachten.

“Heren, start de motoren!”, riep de omroeper. Zack Jarrell’s #18 Chevrolet kwam brullend tot leven. De “Pro Late Models 100” race bestaat uit 100 ronden. De race was spannend! Er waren racewagens die bijna botsten. Meerdere auto’s sponnen van de baan af. Er was één racewagen, waar vurige vonken onderuit schoten. Sea Shepherd en professioneel fotograaf, Barry Vaught, legde een groot deel van het drama op de gevoelige plaats vast. Barbara Vaught en ik sprongen als tienermeisjes op en neer op de tribunes, juichend voor onze coureur!

Zack Jarrell liet zien wat een geweldige rijvaardigheden hij heeft, door vanuit een 8ste startpositie te finishen op de derde plaats!

Racecar Driver Zack Jarrell, pit crew, supporters and Sea Shepherd Onshore Crewmembers at the FASCAR Pro Late Models 100 race at Florida's New Smyrna SpeedwayAutocoureur Zack Jarrell, pit team, supporters en Sea Shepherd Onshore Bemanning bij de FASCAR Pro Late Models 100 race op de New Smyrna Speedway in Florida

Barry, Barbara en ik ontmoetten Zack na de race voor een klein onderonsje met deze Sea Shepherd supporter:

Vraag: Hoe kwam je te weten over Sea Shepherd?

Zack: Ik heb op mijn middelbare school en hoge school - Spruce Creek High School en Daytona State College – documentaires gezien over Paul Watson.

Vraag: Waarom besloot je het Sea Shepherd Jolly Roger logo op de motorkap van je Chevrolet te voeren?

Zack: Ik wilde deze week Sea Shepherd en hun inspanningen om de oceanen in stand te houden onder de aandacht brengen bij een paar duizend mensen, door het voeren van hun logo op de motorkap van mijn #18 Chevrolet, op mijn website,

en op de Zack Jarrell Racing Facebookpagina. Hopelijk waren we in staat om dat te realiseren.

Vraag: Je hebt echt een grote passie voor de oceanen. Welke opleiding heb je gevolgd, om te leren over het leven in zee en het milieu?

Zack: Ik heb Mariene Biologie en Milieuwetenschappen gevolgd aan Spruce Creek High School en Oceanografie aan Daytona State College.

Vraag: Wat zijn je toekomstige studieplannen?

Zack: Ik moet nog een jaar voor mijn Associate in Arts (AA) graad, maar ik overweeg Business/Marketing als hoofdrichting te gaan kiezen. Ik heb mijn propedeusejaar aan Daytona State gedaan en ben onlangs naar het Valencia Community College in Orlando gegaan, om daar mijn AA graad af te ronden. Ik ben bezig met de overstap naar de University of Central Florida, om mijn Bachelor te halen.

Vraag: Je hebt vanavond fantastisch gereden. Ben je op het moment een sponsor aan het zoeken, die jou kan helpen je doel te bereiken, namelijk het racen in het ARCA (Automobile Racing Club of America) racing circuit? 

Champion Driver Zack Jarrell races his #18 Chevrolet Impala, which carried the Sea Shepherd Jolly Roger logo, in Saturday's FASCAR Pro Late Models 100 race at Florida's New Smyrna SpeedwayKampioen autoracen Zack Jarrell racet in zijn #18 Chevrolet Impala, die het Sea Shepherd Jolly Roger logo droeg, in de FASCAR Pro Late Models 100 race op New Smyrna Speedway in Florida, afgelopen zaterdag

Zack: Ja. Ik zoek een sponsor die mijn carrière kan helpen naar of de ARCA of naar de NASCAR K&N Pro Series. We zijn een gemiddeld gezin, met gemiddelde banen. Ik heb sponsoren die hun uiterste best voor mij doen en alle kleine beetjes helpen. Om naar het volgende raceniveau te kunnen gaan, heb ik een groter bedrijf nodig dat mij sponsort. Hopelijk heb ik iedereen laten zien dat ik het talent heb om raceauto’s te rijden en om races en kampioenschappen te winnen. Het enige dat ik nu nodig heb, is een beetje hulp.

Vraag: Hoe lang laat je de Jolly Roger op de motorkap van je Chevrolet #18 staan?

Zack: Deze week bespreekt ons team aan welke races we zullen deelnemen in de komende weken. De motorkap is voor een sponsor het hoogste goed, daarmee kan ik het me veroorloven om te racen. Ik zou het erg leuk vinden om het logo zo lang mogelijk op de motorkap te laten staan.

Vraag: We zullen een webpost over dit evenement gaan schrijven. Is er nog iets dat je graag kwijt wilt?

Zack: Sea Shepherd’s inspanningen voor natuurbehoud doen me denken aan mijn raceteam, Zack Jarrell Racing, en onze inspanningen om races te winnen. Beide bestaan uit een kleine groep mensen, die elke dag hun uiterste best doen. Ik ben heel blij dat ik afgelopen week in staat was om Sea Shepherd en hun inspanningen voor behoud van de oceanen onder de aandacht te brengen bij een paar duizend mensen! En om als derde te eindigen in zo’n speciale wedstrijd, droeg extra bij aan de opwinding. Het was echt een teamprestatie! – Zack Jarrell

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: